JOOLL får flere til at pendle på cykel: 3.000 danske virksomheder leaser nu medarbejdercykler

Den danske startup JOOLL har på fem år formået at få hele 3.000 virksomheder i Danmark til at lease cykler til deres medarbejdere. Det står i skarp kontrast til nedgangen blandt de danske cykelhandlere, hvor importen af cykler i 2023 faldt med næsten 40 procent.

Foto: JOOLL

04.06.2024

CSR.dk

Antallet af danskere, som dagligt springer på cyklen, er i ifølge Cyklistforbundet 20 procent lavere end for ti år siden. Det til trods har iværksætterne Anders Torp og Anders Westergaard igennem fem år hvert år mere end fordoblet antallet af kunder og bestillinger i deres virksomhed JOOLL, der tilbyder medarbejdercykler til virksomheder for en fast månedlig
leasingydelse.

JOOLL opstod i 2019, fordi de to iværksættere så en mulighed for at tilbyde et grønnere og sundere alternativ til firmabilen. Den mulighed benytter nu 3.000 virksomheder sig af i Danmark, hvor kunderne tæller store virksomheder som Pension Danmark og DFDS. JOOLL-konceptet, der gør det muligt for arbejdsgivere at tilbyde deres medarbejdere en cykel til pendling, har vist sig at være en effektiv måde at få danskerne tilbage i sadlen i en tid, hvor salgstallene i cykelbranchen ellers er i frit fald. Ifølge Bike Europe viser tal fra Danske Cykelhandlere, at importen af cykler i 2023 faldt med næsten 40 procent.

"Vi har kontinuerlig vækst. Det skyldes uden tvivl, at en JOOLL ikke på samme måde gør et
indhug i privatøkonomien, fordi den er leaset af arbejdspladserne som et beskattet gode på
linje med firmabil eller fri telefon. Samtidig mærker vi, at ESG højaktuelt for virksomhederne,
der samarbejder med os som en del af deres klimatiltag," siger medstifter Anders Westergaard.

Samtidig oplever virksomheden i år, at over 80 procent af kunderne leaser nye cykler, når kontraktperioden udløber. Dermed formår JOOLL ikke bare at få folk op på cyklen – tendensen er også, at de bliver ved med at bruge den.

"Vi kan se på gentegningerne, at vi også holder folk kørende efter tre år, og det er vi glade for ud fra vores vision om grønnere transport og CO2-besparelser i samfundet. Hovedparten af de cykler, medarbejderne vælger, er elcykler, og de får service og forsikring med i pakken, og på den måde bliver pendling på cykel et behageligt tilvalg og ikke et hårdt alternativ," forklarer
medstifter Anders Torp.

Overskuddet geninvesteret i vækst

JOOLL ekspanderede i 2023 til Sverige og Tyskland. Næste store mål i rejsen for de to iværksættere er nu at bevise, at JOOLL kan begå sig internationalt. Derfor er overskuddet fra de første år geninvesteret i virksomheden. Især på det tyske marked ser JOOLL store muligheder for vækst, og her har virksomheden investeret stort i etableringen syd for grænsen. Dog ikke i en fysisk tilstedeværelse, men i tyske medarbejdere, der arbejder fra hovedkontoret i København, samt i webplatform og markedsføring. Service og reparationer bliver som i Danmark varetaget af lokale cykelhandlere og mobile cykelværksteder.

"Det er et halvt år siden, at vi gik ind i Tyskland, og status er, at vi lige nu i snit får to nye tyske virksomheder med om dagen. Det er markant bedre, end da vi startede i Danmark. Vi ser store muligheder på det tyske marked, fordi vi er platformbaserede. De etablerede spillere i Tyskland er ikke på samme måde online, og deres løsninger påfører virksomhederne en masse papirarbejde og gentagen administration," fortæller Anders Torp.

JOOLL har derfor også investeret en del af overskuddet i videreudvikling af it-infrastruktur og systemer, der understøtter den digitale kunderejse. Hos JOOLL foregår alt lige fra virksomhedernes indgåelse af samarbejde til medarbejdernes valg af cykler og booking af service nemlig online.

"Som koncept er JOOLL mere en tech-virksomhed end en cykelforretning. Det giver os nogle store skaleringsmuligheder internationalt, fordi vi relativt nemt kan etablere os i flere lande, forklarer Anders Westergaard, der forventer, at virksomheden i 2024 ligesom de foregående år vil opleve minimum 100 procent vækst og derfor også vil skulle ansætte flere medarbejdere på
kontoret i Nordhavn."

Iværksætterne oplyser, at JOOLL aldrig har modtaget investeringer fra eksterne investorer, men er bygget op på baggrund af organisk vækst og er 100 procent danskejet.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V