19.12.2013  |  Klima, miljø og energi

København bliver Europas miljøhovedstad 2014

EU har udnævnt København til at være europæisk miljøhovedstad i 2014.

Ved en ceremoni i Bruxelles har Københavns overborgmester Frank Jensen (S) modtaget EU-Kommissionens pris som Europas miljøhovedstad for 2014.   

Læs også: København skiller sig ud i europæisk klimakapløb

”Det er en kæmpe anerkendelse af Københavns målrettede klimaindsats, at vi nu kan kalde os Europas grønne hovedstad”, siger Frank Jensen ifølge dr.dk.

Blandt grundene til, at EU-kommissionen peger på København, er byens mange grønne områder, at 90 procent af alt bygningsaffald bliver genbrugt, og at københavnerne cykler til og fra arbejde.  

”Det er et stort skulderklap til alle københavnere og til byens grønne virksomheder, der hver dag gør, hvad de kan for at gøre København til en grønnere og mere bæredygtig by”, siger overborgmesteren.

Ifølge EU’s miljøkommissær Janez Potocnik har Europa meget at lære af Københavns indsats for at forbedre miljøet og indbyggernes livskvalitet.

Læs også: Københavnerne skruer ned for CO2-udledningen

”Denne pris anerkender København som en by, der gør en stor indsats for at fremme bymiljøet og skabe en sundere og mere bæredygtig hverdag for sine indbyggere”, siger han ifølge dr.dk.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere