30.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Kaffepose sætter nye standarder for genanvendelse

"Et gennembrud indenfor bæredygtig emballage" og "et skoleeksempel på genanvendelse". Det skorter ikke på rosende ord til en ny, genanvendelig kaffeemballage udviklet af BKI og Polyprint.

Eksperter kalder det, BKI Foods og Polyprint i fællesskab har opfundet, ”et gennembrud inden for bæredygtig fødevareemballage”.

Læs også: Regeringen vil have mere bæredygtig emballage i e-handlen

Opfindelsen består af en ny type kaffepose, der er næsten 100 procent genanvendelig.

Den nye emballage, der består af en ny type tynd, fleksibel folie, sætter ifølge specialisterne helt nye standarder for genanvendelse, da den blandt andet reducerer klimabelastningen betydeligt.

Den nye, fleksible folie i kaffeposen vækker også begejstring hos Plastindustrien, hvor sortering af husholdningsaffald har været på dagsordenen de sidste tre år.

Mange gevinster
”99 procents genanvendelse er flot. I 2025 kommer der et producentansvar på emballage i Danmark. Det betyder, at emballage der bliver sendt på markedet, skal kunne genanvendes. Her er dette eksempel med BKI og Polyprints kaffepose et godt billede på, at den udvikling skal vi alle sammen i gang med”, siger Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.

Der er mange flere gevinster ved kaffeposen udover blot muligheden for genanvendelse. Hos BKI har brugen af den nye opfindelse resulteret i, at virksomheden sparer lagerplads, bruger mindre strøm, og at maskinerne i produktionen kører hurtigere end før.

Det er udfordrende at måle, hvilken effekt den nye emballage kan have på samfundet, fordi de danske kommuner har vidt forskellige sorteringssystemer og grader af genanvendelse.

Læs også: PostNord klar med bæredygtig emballage

”I det optimale system, så vil den her opfindelse kunne hjælpe sorteringsudfordringen, men det system findes ikke endnu. Hvis vi får etableret et samlet system, så kan folier og andet meget lettere genanvendes. Jeg er dog helt sikker på, at det er et godt skridt i den rigtige retning”, vurderer Christina Busk.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere