21.10.2020 | Klima, miljø og energi
Kakaoindustriens tre største udfordringer
Kakaoindustrien er plaget af store sociale og klimarelaterede udfordringer, men lovgivning er på vej.
Forbrugere og investorer er i stigende grad opmærksomme på de sociale og miljømæssige udfordringer, der ligger i kakaoproduktionens værdikæde.
Chokoladeindustrien aftager 40 procent af den samlede mængde kakao, der høstes globalt.
Nonprofit organisationen Ceres, der arbejder med de mest indflydelsesrige investorer og virksomheder indenfor bæredygtighed, har identificeret de tre største udfordringer i kakaoindustrien:
Udfordring 1 – Klimaforandringer
Nogle af de områder der egner sig bedst til dyrkning af kakao forventes at svinde med ni procent i 2050 på grund af ændringer i vejret. Chokoladeproducenterne vil i høj grad være nødt til at satse på teknologier, der styrker jordens frugtbarhed samt mere tørkebestandige planter. Virksomheder som Lindt & Sprüngli, Mars og Nestlé har allerede indgået partnerskab med World Cocoa Foundation, som arbejder for at kakao dyrkes efter bæredygtige principper.
Læs også: Fremtidens bomuld kan komme fra regenerativt landbrug
Udfordring 2 – Ødelæggelse af naturlige økosystemer
Særligt i Vestafrika har kakaoindustrien haft sine konsekvenser, hvor 90 procent af skovområder er blevet ryddet til fordel for blandt andet kakaodyrkning. Et lovkrav fra Europa-Kommissionen, der forventes at træde i kraft i 2022, vil gøre det strafbart for virksomheder, der ikke kan dokumentere, at de arbejder med forebyggelse af skovrydning i deres forsyningskæde.
Udfordring 3 – Børnearbejde
Ekstrem fattigdom tvinger mange kakaobønder ud i børnearbejde, som derfor udgør en stor risiko i chokoladeindustriens værdikæde. For at eliminere dette skal virksomheder kontrollere og bevise, at der ikke forekommer børnearbejde i produktionsleddene.
Læs også: Holland vedtager ny lov i kampen mod børnearbejde
I relation til identifikationen af de tre største udfordringer i kakaoindustrien har Ceres udgivet ’Ceres Roadmap to 2030’ som er en 10-årig plan for, hvordan virksomheder kan sætte mål og handle på klimaforandringerne.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

DSV mangler klimaløsninger
Transportbranchen er en af de mest forurenrende brancher på globalt plan, og DSV er blandt de større virksomheder, der endnu ikke har præsteret på konkrete klimaambitioner. Ifølge bæredygtighedschef mangler der grønne løsninger i sektoren.
Klima, miljø og energi

Trods vækst tager erhvervsgiganter vigtige skridt i klimakampen
Selv om flere af Danmarks store virksomheder viser store omsætningstal har de også formået at reducere CO2-udledningen de seneste to år. Det viser en kortlægning af Finans. Flere aktører er dog skeptiske overfor virksomhedernes samlede klimaindsats.
Klima, miljø og energi

Nyt SKI-mærkat skal gøre de grønne valgmuligheder synlige
Det er nu blevet lettere at finde og vælge flere grønne produkter på SKI’s fællesoffentlige indkøbsaftale ’50.20 Forbrugsartikler’, på grund af et nyt sorteringsfilter, som viser grønne alternativer til engangsservice, madfilm, poser og sække. På sigt skal det rulles ud på flere produktområder og SKI-aftaler.
Strategi & ledelse

Singapore og Rotterdam vil etablere grøn shippingkorridor
De to havne Maritime and Port Authority of Singapore og Port of Rotterdam går sammen om at skabe en korridor, der både skal være effektiv og klimavenlig.
Medarbejder

Undersøgelse: Danskerne stiller større krav til takeaway-leverandører
En ny undersøgelse viser, at danskerne er begyndt at stille skarpt på særligt arbejdsforhold i takeaway-branchen.
Strategi & ledelse

Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger
Fokus på den grønne omstilling i luftfarten er accelereret inden for de seneste år, men aktiviteten stiger, og derfor skal der ekstra fart på de politiske beslutninger, mener topchef hos Billund Lufthavn.