21.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Kakaoindustriens tre største udfordringer

Kakaoindustrien er plaget af store sociale og klimarelaterede udfordringer, men lovgivning er på vej.

Forbrugere og investorer er i stigende grad opmærksomme på de sociale og miljømæssige udfordringer, der ligger i kakaoproduktionens værdikæde.

Chokoladeindustrien aftager 40 procent af den samlede mængde kakao, der høstes globalt. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nonprofit organisationen Ceres, der arbejder med de mest indflydelsesrige investorer og virksomheder indenfor bæredygtighed, har identificeret de tre største udfordringer i kakaoindustrien:

Udfordring 1 – Klimaforandringer
Nogle af de områder der egner sig bedst til dyrkning af kakao forventes at svinde med ni procent i 2050 på grund af ændringer i vejret. Chokoladeproducenterne vil i høj grad være nødt til at satse på teknologier, der styrker jordens frugtbarhed samt mere tørkebestandige planter. Virksomheder som Lindt & Sprüngli, Mars og Nestlé har allerede indgået partnerskab med World Cocoa Foundation, som arbejder for at kakao dyrkes efter bæredygtige principper.

Læs også: Fremtidens bomuld kan komme fra regenerativt landbrug

Udfordring 2 – Ødelæggelse af naturlige økosystemer
Særligt i Vestafrika har kakaoindustrien haft sine konsekvenser, hvor 90 procent af skovområder er blevet ryddet til fordel for blandt andet kakaodyrkning. Et lovkrav fra Europa-Kommissionen, der forventes at træde i kraft i 2022, vil gøre det strafbart for virksomheder, der ikke kan dokumentere, at de arbejder med forebyggelse af skovrydning i deres forsyningskæde.

Udfordring 3 – Børnearbejde
Ekstrem fattigdom tvinger mange kakaobønder ud i børnearbejde, som derfor udgør en stor risiko i chokoladeindustriens værdikæde. For at eliminere dette skal virksomheder kontrollere og bevise, at der ikke forekommer børnearbejde i produktionsleddene.

Læs også: Holland vedtager ny lov i kampen mod børnearbejde

I relation til identifikationen af de tre største udfordringer i kakaoindustrien har Ceres udgivet ’Ceres Roadmap to 2030’ som er en 10-årig plan for, hvordan virksomheder kan sætte mål og handle på klimaforandringerne.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere