21.10.2020 | Klima, miljø og energi
Kakaoindustriens tre største udfordringer
Kakaoindustrien er plaget af store sociale og klimarelaterede udfordringer, men lovgivning er på vej.
Forbrugere og investorer er i stigende grad opmærksomme på de sociale og miljømæssige udfordringer, der ligger i kakaoproduktionens værdikæde.
Chokoladeindustrien aftager 40 procent af den samlede mængde kakao, der høstes globalt.
Nonprofit organisationen Ceres, der arbejder med de mest indflydelsesrige investorer og virksomheder indenfor bæredygtighed, har identificeret de tre største udfordringer i kakaoindustrien:
Udfordring 1 – Klimaforandringer
Nogle af de områder der egner sig bedst til dyrkning af kakao forventes at svinde med ni procent i 2050 på grund af ændringer i vejret. Chokoladeproducenterne vil i høj grad være nødt til at satse på teknologier, der styrker jordens frugtbarhed samt mere tørkebestandige planter. Virksomheder som Lindt & Sprüngli, Mars og Nestlé har allerede indgået partnerskab med World Cocoa Foundation, som arbejder for at kakao dyrkes efter bæredygtige principper.
Læs også: Fremtidens bomuld kan komme fra regenerativt landbrug
Udfordring 2 – Ødelæggelse af naturlige økosystemer
Særligt i Vestafrika har kakaoindustrien haft sine konsekvenser, hvor 90 procent af skovområder er blevet ryddet til fordel for blandt andet kakaodyrkning. Et lovkrav fra Europa-Kommissionen, der forventes at træde i kraft i 2022, vil gøre det strafbart for virksomheder, der ikke kan dokumentere, at de arbejder med forebyggelse af skovrydning i deres forsyningskæde.
Udfordring 3 – Børnearbejde
Ekstrem fattigdom tvinger mange kakaobønder ud i børnearbejde, som derfor udgør en stor risiko i chokoladeindustriens værdikæde. For at eliminere dette skal virksomheder kontrollere og bevise, at der ikke forekommer børnearbejde i produktionsleddene.
Læs også: Holland vedtager ny lov i kampen mod børnearbejde
I relation til identifikationen af de tre største udfordringer i kakaoindustrien har Ceres udgivet ’Ceres Roadmap to 2030’ som er en 10-årig plan for, hvordan virksomheder kan sætte mål og handle på klimaforandringerne.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Apple lancerer fond der skal støtte skovbrugsprojekter
Som et led i Apples egen klimastrategi lancerer koncernen nu en ny fond, der gennem blandt andet genoprettelse af ødelagte naturområder, skal opsamle store mængder CO2 fra atmosfæren.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.