10.01.2020 | Strategi & ledelse
Klimadeklarering skal differentiere fødevare- og foderindustrien
Koncerndirektøren i DLG, Jesper Pagh, mener, at det stigende brug af klimadeklarering, skal udnyttes af producenterne, da det kan blive en konkurrencemæssig fordel på verdensmarkedet.
Klimadeklarering kan komme producenter i fødevare- og foderindustrien til gode på flere måder, mener koncerndirektøren i DLG, Jesper Pagh.
For at kunne reducere CO2-udledning og opnå større gennemsigtighed ved de klimabelastende aktiviteter, der indgår i produktion og distribution af foder og fødevarer, er det ifølge DLGs koncerndirektør, Jesper Pagh, essentielt, at hele industrien er på samme side og arbejder sammen. Det skriver Maskinbladet.dk
Læs også: Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef
”Vi er afhængige af hinanden for at kunne imødekomme de målsætninger, der er sat om at reducere klimagasserne. Vi ser os selv som en uundværlig del af dagsordenen, hvor vi selvfølgelig skal hjælpe til alt det, vi kan”, sagde Jesper Pagh ifølge Maskinbladet under et oplæg til DLGs Vækstforum i Ringsted den 8. januar.
DLG har indgået det EU-godkendte partnerskab Global Feed LCA Institute (GFLI) med den internationale foderindustri, i håb om at benytte de samme værdier for klimadeklarering i klimaregnskabet – værdier som DLG, siden 1. november 2019 har offentliggjort i sit eget salgsmateriale.
Klimadeklarering har flere fordele
Da der i forvejen findes teorier om, hvilke typer fødevarer, der belaster klimaet mest, er det vigtigt at kunne fremsætte ens regnskab. Derfor er det også nødvendigt, som producent, at tage klimadeklarering til sig.
”Forbrugerne vil stille krav til det, og det bliver vores opgave at finde løsninger til at lave den mest klimavenlige fodring. Det handler om foderudnyttelse versus klimabelastning fra foderet”, forklarer Jesper Pagh.
For koncerndirektøren er brugen af klimadeklarering endvidere et middel til at kunne skille sig ud på markedet: ”Det er ikke en klods om benet. Det er noget, vi skal favne og bruge aktivt til at differentiere os på verdensmarkedet”, lyder det.
Læs også: Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere
På nuværende tidspunkt er det muligt at se værdierne på almindelige foderblandinger. I fremtiden håber DLG, at dette også vil inkludere økologiske foderblandinger.
- HL
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.