10.01.2020  |  Strategi & ledelse

Klimadeklarering skal differentiere fødevare- og foderindustrien

Koncerndirektøren i DLG, Jesper Pagh, mener, at det stigende brug af klimadeklarering, skal udnyttes af producenterne, da det kan blive en konkurrencemæssig fordel på verdensmarkedet.

For at kunne reducere CO2-udledning og opnå større gennemsigtighed ved de klimabelastende aktiviteter, der indgår i produktion og distribution af foder og fødevarer, er det ifølge DLGs koncerndirektør, Jesper Pagh, essentielt, at hele industrien er på samme side og arbejder sammen. Det skriver Maskinbladet.dk

Læs også: Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi er afhængige af hinanden for at kunne imødekomme de målsætninger, der er sat om at reducere klimagasserne. Vi ser os selv som en uundværlig del af dagsordenen, hvor vi selvfølgelig skal hjælpe til alt det, vi kan”, sagde Jesper Pagh ifølge Maskinbladet under et oplæg til DLGs Vækstforum i Ringsted den 8. januar.

DLG har indgået det EU-godkendte partnerskab Global Feed LCA Institute (GFLI) med den internationale foderindustri, i håb om at benytte de samme værdier for klimadeklarering i klimaregnskabet – værdier som DLG, siden 1. november 2019 har offentliggjort i sit eget salgsmateriale.

Klimadeklarering har flere fordele
Da der i forvejen findes teorier om, hvilke typer fødevarer, der belaster klimaet mest, er det vigtigt at kunne fremsætte ens regnskab. Derfor er det også nødvendigt, som producent, at tage klimadeklarering til sig.

”Forbrugerne vil stille krav til det, og det bliver vores opgave at finde løsninger til at lave den mest klimavenlige fodring. Det handler om foderudnyttelse versus klimabelastning fra foderet”, forklarer Jesper Pagh.

For koncerndirektøren er brugen af klimadeklarering endvidere et middel til at kunne skille sig ud på markedet: ”Det er ikke en klods om benet. Det er noget, vi skal favne og bruge aktivt til at differentiere os på verdensmarkedet”, lyder det.

Læs også: Novozymes og Grundfos leder efter nye ideer hos iværksættere

På nuværende tidspunkt er det muligt at se værdierne på almindelige foderblandinger. I fremtiden håber DLG, at dette også vil inkludere økologiske foderblandinger.

- HL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere