KLIMAVENLIG KAFFE HOS COFOCO

I et nyt samarbejde med Ricco’s har REGA-deltager Cofoco og Cofoco Food investeret i en kaffefarm i Mexico, hvor de skal producere deres egne bæredygtige kaffebønner. Sammen vil de gøre op med ideen om kaffe som klimabelastning.

10.08.2020

Sponseret

REGA

I Danmark drikker vi en del kaffe. Faktisk drak danskerne ifølge Dansk Kaffeinformation i løbet af 2019 hele 4,2 mia. kopper. Normalt går kaffe og bæredygtighed ikke direkte hånd i hånd, men ved at købe en fælles kaffeplantage har de to virksomheder nu taget skridtet videre mod en klimavenlig kop kaffe.

Som en del af deres filosofi håber Cofoco at gøre en forskel for både klimaet og kaffekvaliteten med dette projekt. Derfor har de igangsat adskillige forskellige initiativer i produktionen af bønnerne, som skal imødekomme dette. Bønnerne bliver skyggedyrkede, hvor jorden optager maximum Co2, og derved skåner det naturlige økosystem. På sigt kan det sikre, at kaffen, Cofoco og Ricco’s serverer, bliver CO2-neutral. Derudover bruger de solens naturlige varme samt energien fra deres egen solcellepark i tørreprocessen for at undgå brug af el og transport.

Komposten fra kaffepulpen deles ud til de lokale landmænd, så Cofoco Coffee er med til at gavne deres landbrug. Udover produktionen på farmen El Olmo supplerer Cofoco Coffee med kaffe fra lokale kaffefarme og sikrer kvaliteten ved at betale en højere pris end den nuværende markedspris.

Se filmen HER og lær mere om projektet.

03.08.2021REGA

Sponseret

Ha' en holdning til madspild - det har vi

04.02.2021REGA

Sponseret

På jagt efter fremtidens takeaway emballage

02.02.2021REGA

Sponseret

Et kig ind i fremtidens madkultur

04.12.2020REGA

Sponseret

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM

04.12.2020REGA

Sponseret

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!

04.12.2020REGA

Sponseret

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED