10.08.2020 | Klima, miljø og energi
KLIMAVENLIG KAFFE HOS COFOCO
Indhold fra partner Hvad er dette?
I et nyt samarbejde med Ricco’s har REGA-deltager Cofoco og Cofoco Food investeret i en kaffefarm i Mexico, hvor de skal producere deres egne bæredygtige kaffebønner. Sammen vil de gøre op med ideen om kaffe som klimabelastning.
I Danmark drikker vi en del kaffe. Faktisk drak danskerne ifølge Dansk Kaffeinformation i løbet af 2019 hele 4,2 mia. kopper. Normalt går kaffe og bæredygtighed ikke direkte hånd i hånd, men ved at købe en fælles kaffeplantage har de to virksomheder nu taget skridtet videre mod en klimavenlig kop kaffe.
Som en del af deres filosofi håber Cofoco at gøre en forskel for både klimaet og kaffekvaliteten med dette projekt. Derfor har de igangsat adskillige forskellige initiativer i produktionen af bønnerne, som skal imødekomme dette. Bønnerne bliver skyggedyrkede, hvor jorden optager maximum Co2, og derved skåner det naturlige økosystem. På sigt kan det sikre, at kaffen, Cofoco og Ricco’s serverer, bliver CO2-neutral. Derudover bruger de solens naturlige varme samt energien fra deres egen solcellepark i tørreprocessen for at undgå brug af el og transport.
Komposten fra kaffepulpen deles ud til de lokale landmænd, så Cofoco Coffee er med til at gavne deres landbrug. Udover produktionen på farmen El Olmo supplerer Cofoco Coffee med kaffe fra lokale kaffefarme og sikrer kvaliteten ved at betale en højere pris end den nuværende markedspris.
Se filmen HER og lær mere om projektet.
Klima, miljø og energi

På jagt efter fremtidens takeaway emballage
Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot noget af det, der er taget fat på i projekt Verdensmål i Værdikæden, hvor aktørerne sammen skal finde løsninger på restaurationsbranchens største bæredygtigheds udfordringer.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!
Flere og flere står i øjeblikket frem i medierne med oplevelser om krænkende adfærd på deres arbejdsplads - også i restaurationsbranchen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Et kig ind i fremtidens madkultur
I sidste uge afholdt DRC-projektet, Verdensmål i Værdikæden (ViV), virtuel nytårskur for alle interesserede aktører. Her fik deltagerne præsenteret et billede af fremtidens madkultur og tendenser fra Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED
I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt stort projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM
"Når det kommer til bæredygtighed, er vi ikke konkurrenter. Der er det vigtigt, at vi kan arbejde sammen." siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben, til Berlingske i en artikel om Verdensmål i Værdikæden og behovet for et grønt emballagesystem
Indhold fra partner
Samfund
KIM RAHBEK: ”KUN I ET MOTIVERET FÆLLESSKAB LØSER VI DE STORE UDFORDRINGER”
Restauratørernes Garantiordning (REGA) blev etableret som et toårigt pilotprojekt i maj 2018. Tiden er snart gået og REGA står nu med 19 medlemmer, som sammen har 280 restaurationer, 8000 medarbejdere og samlet omsætter for over 1,3 mia. kr. Brancheinitia
Indhold fra partner