04.09.2015  |  Strategi & ledelse

Konference med et stænk af Fairtrade

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fairtrade Mærket og fødevarer har over de seneste årtier været tæt forbundne. Responsible Food konferencen d. 26/11 sætter fokus på fødevarer med et godt stænk Fairtrade ind over.

Alle som kerer sig om forholdene i udviklingslandene, og som gerne vil købe fødevarer, der sætter menneskerettigheder og miljø- og arbejdsforholdene i de lande i højsædet, har grund til at kippe en ekstra gang med flaget. For i år fejrer Fairtrade Mærket med det karakteristiske grøn-sort-blå mærke 20-års fødselsdag. Fairtrade Mærket har som medarrangør af Responsible Food d. 26. november helt naturligt sat et stort aftryk på programmet, men det har ikke gjort, at det hele går op i Fairtrade. Tværtimod. Og det er der en god grund til ifølge Jonas Giersing, direktør i Fairtrade Mærket:

”Fødevarebranchen er i disse år i gang med en reel omstillingsproces til mere bæredygtighed. Det ser vi rigtig mange flotte eksempler på. Derfor er det helt naturligt, at vi ved  et arrangement om ansvarlighed og fødevarer, ser på både Fairtrade og andre muligheder for at skabe en bæredygtig fødevarekæde fra mark til genbrugsstation,” siger Jonas Giersing og fortæller at programmet har opdelt forsyningskæden i leddene Oprindelse, Forarbejdning og Forbrug og overskud for at kunne gabe over det hele:

”Jeg synes, vi har fået et spændende program, som dækker godt i bredden, men som samtidigt giver mulighed for at gå i dybden. Så for den, der går op bæredygtighed inden for fødevareområdet, vil der være masser af guldkorn at hente, både inden for egen faggrænse, og for emner, som måske ikke ligger lige for, men som rummer masser af ny viden og inspiration.”

Nye græsmarker
Selv vil Jonas Giersing være en af dem, der opsøger ny viden på nye græsmarker, og det glæder han sig til:

”I vores egne øjne har Fairtrade Mærket den vigtigste sag i verden, og det bliver interessant at se, hvad der driver de andre, som jo også brænder for deres sag. Jeg er helt sikker på, at konferencen vil give mig et nyt lys at se fairtrade i og sætte det ind i nogle nye perspektiver, som kan gøre vores arbejde for bæredygtighed i nogle af de fattigste lande i verden endnu bedre,” siger Jonas Giersing:

”Programmet byder ikke bare på mange spændende emner. Der er rigtig mange aktører med også, og vi er altid på udkig efter gode partnerskaber og indgå i nye konstellationer, der kan fremme den gode sag, vi kæmper for.

Jonas Giersing er selv vært for et panel hvor Thise Mejeri, Unilever Food Solutions og COOP på skift giver gode eksempler på, hvordan de har fremmet ansvarligheden i praksis i deres dele af fødevarekæden.

Ud over paneldebatter byder Responsible Food på miniseminarer, gæstetaler og markedsplads, så der både er noget at hente for den, der søger viden, og den, der gerne vil netværke. Konferencen finder sted i KVL’s smukke festauditorium på Frederiksberg.

Se flere detaljer om dagen og tilmelding på www.csr-link.dk

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere