15.10.2019  |  Supply chain

Kuehne + Nagels kunder vil have grønnere fragt

Kunder hos Kuehne + Nagel fravælger CO2-tunge ruter, og er klar til at betale mere for at sænke CO2-aftrykket.

Kunder hos logistikselskabet Kuehne + Nagel er begyndt at fravælge CO2-tunge ruter og ydelser. De samme kunder udviser interesse i at betale mere for at få fragtet sine varer mere klimavenligt. Det skriver ShippingWatch.

Læs også: Bæredygtigheden halter i kæmpe erhvervsprojekt ved København

"Det vil blive den afgørende faktor i de kommende år," siger Otto Schacht, der er executive vice president med ansvar for søfragt hos Kuehne + Nagel, et af verdens største selskaber inden for søtransport, til ShippingWatch.

Åbenhed omkring CO2-udledning

På logistikgigantens hjemmeside Sea Explorer deler selskabet CO2-udledningen på skibenes udledning på de enkelte handelsruter og ydelser. Dermed kan kunderne holde øje med hvor meget CO2 selskabets skibe udleder.

Selskabet har blandt andet en rute, hvor der er en forskel på næsten 300 procent mellem to ydelsers CO2-aftryk. Otto Schract peger på, at forskellene primært kommer fra skibenes alder, størrelse, effektivitet, brændstof, slow steaming og lignende.

H&M betaler for grøn transport
Mærsk giver for øjeblikket sine kunder mulighed for en mere grøn fragt, ved at lade udvalgte skibe sejle på en blanding af brugt madolie og det traditionelle heavy fuel-olie.

H&M er den første kunde hos Mærsk, der har valgt at betale mere for en grønnere fragt af deres varer.

Læs også: DI vil have intelligent grøn transport

"Vi har solgt de førte carbonneutrale containertransporter. Det er mig bekendt første gang i containerskibsfartens historie, at der er lagt en price premium for klimarelateret transport," sagde Mærsks bæredygtighedschef John Kornerup-Bang på en konference i Udenrigsministeriet i september.

- MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere