01.06.2023  |  Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering

En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.

Stigende mængder af affald og en utilstrækkelig sortering er skyld i, at tonsvis af genbrugeligt materiale hver dag går tabt. For eksempel i byggebranchen, der står for 41 procent af produceret affald i Danmark. Men det vil en fynsk startup gøre op med.

Tech-virksomheden Aris Robotics har nemlig udviklet en plug-and-play-løsning baseret på kunstig intelligens, der på en brøkdel af et sekund og med 99 procent nøjagtighed kan scanne og analysere affald på en yderst omkostningseffektiv måde.

”Selvom man i dag gør meget for at affaldssortere, så forsvinder der stadig alt for store mængder affald. Vores teknologi kan hjælpe til, at vi får genanvendt en langt større del af vores ressourcer. For eksempel kan byggepladserne eller produktionsvirksomheder få indblik i det affald, der skabes, og omsætte den indsigt til handling", siger CEO og medstifter af Aris Robotics, Sina Pour Soltani, og fortsætter:

Læs også: Nyt samarbejde skal styrke grønne og teknologitunge start-ups

"Meget ender til deponi eller forbrænding selvom, det kunne være blevet genanvendt. Det er et stort problem og rummer samtidigt et kæmpe uforløst potentiale i forhold til den grønne omstilling. Ved at have data om sit affald har virksomheder en mulighed for at nedbringe deres affaldsmængde over tid."

Stærk investorkreds
Aris Robotics blev etableret i 2021 af robotingeniørerne Sina Pour Soltani og Christian Eberhardt samt cand.sicent Ann-Mia Ambjerg, der alle tre tegner virksomheden i dag.

Trods virksomhedens unge alder har Aris Robotics’ bæredygtige løsning allerede tiltrukket sig interesse fra investorer, og nu har Aris Robotics sikret en investorkreds, der samlet investerer 3,2 millioner i virksomheden.

Læs også: Tekstilgenanvendelse er et guldæg, der venter på at blive klækket

En af investorerne er Thomas Visti, der blandt andet har været involveret i de succesfulde robotvirksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR).

”Aris Robotics taler ind i en bæredygtig agenda og en vigtig problemstilling i forhold til affaldssortering. Jeg ser et enormt potentiale i at bruge kunstig intelligens i den grønne omstilling, og jeg har stor tiltro til det stærke hold bag Aris Robotics. De har en overordnet vision og nogle ambitioner, som de virkelig brænder for, og det er meget vigtigt at mærke det som investor,” siger Thomas Visti.

Det er virksomhedens første investeringsrunde, og foruden Thomas Visti tæller kredsen af serieinvestorer Nicolaj Højer Nielsen, Esben Hallundbæk Østergaard og Lisbeth Chawes.
resten af investorkredsen have fokus på skalering af virksomheden, hvor blikket også er rettet mod udlandet.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere