Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering

En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.

De tre stiftere af Aris Robotics: Sina Pour Soltani (tv), Ann-Mia Ambjerg (mf) og Christian Eberhardt (th). Foto: Aris Robotics..

01.06.2023

CSR.dk

Stigende mængder af affald og en utilstrækkelig sortering er skyld i, at tonsvis af genbrugeligt materiale hver dag går tabt. For eksempel i byggebranchen, der står for 41 procent af produceret affald i Danmark. Men det vil en fynsk startup gøre op med.

Tech-virksomheden Aris Robotics har nemlig udviklet en plug-and-play-løsning baseret på kunstig intelligens, der på en brøkdel af et sekund og med 99 procent nøjagtighed kan scanne og analysere affald på en yderst omkostningseffektiv måde.

”Selvom man i dag gør meget for at affaldssortere, så forsvinder der stadig alt for store mængder affald. Vores teknologi kan hjælpe til, at vi får genanvendt en langt større del af vores ressourcer. For eksempel kan byggepladserne eller produktionsvirksomheder få indblik i det affald, der skabes, og omsætte den indsigt til handling", siger CEO og medstifter af Aris Robotics, Sina Pour Soltani, og fortsætter:

Læs også: Nyt samarbejde skal styrke grønne og teknologitunge start-ups

"Meget ender til deponi eller forbrænding selvom, det kunne være blevet genanvendt. Det er et stort problem og rummer samtidigt et kæmpe uforløst potentiale i forhold til den grønne omstilling. Ved at have data om sit affald har virksomheder en mulighed for at nedbringe deres affaldsmængde over tid."

Stærk investorkreds
Aris Robotics blev etableret i 2021 af robotingeniørerne Sina Pour Soltani og Christian Eberhardt samt cand.sicent Ann-Mia Ambjerg, der alle tre tegner virksomheden i dag.

Trods virksomhedens unge alder har Aris Robotics’ bæredygtige løsning allerede tiltrukket sig interesse fra investorer, og nu har Aris Robotics sikret en investorkreds, der samlet investerer 3,2 millioner i virksomheden.

Læs også: Tekstilgenanvendelse er et guldæg, der venter på at blive klækket

En af investorerne er Thomas Visti, der blandt andet har været involveret i de succesfulde robotvirksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR).

”Aris Robotics taler ind i en bæredygtig agenda og en vigtig problemstilling i forhold til affaldssortering. Jeg ser et enormt potentiale i at bruge kunstig intelligens i den grønne omstilling, og jeg har stor tiltro til det stærke hold bag Aris Robotics. De har en overordnet vision og nogle ambitioner, som de virkelig brænder for, og det er meget vigtigt at mærke det som investor,” siger Thomas Visti.

Det er virksomhedens første investeringsrunde, og foruden Thomas Visti tæller kredsen af serieinvestorer Nicolaj Højer Nielsen, Esben Hallundbæk Østergaard og Lisbeth Chawes.
resten af investorkredsen have fokus på skalering af virksomheden, hvor blikket også er rettet mod udlandet.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online