20.08.2018  |  Samfund

Kunstig intelligens skal give grønnere madvaner

Startuppen Plant Jammer har udviklet en AI-baseret køkkenassistent, som skal hjælpe det vestlige køkken med at skære ned på kødet til fordel for en mere plantebaseret kost. Senest har Miele investeret en god million kr. i projektet.

En mere alsidig, sundere og ikke mindst grønnere diæt. Det er det overordnede mål med appen Plant Jammer, der er blevet udviklet af den danske startup af samme navn, der trods kort levetid og et yderst begrænset markedsføringsbudget allerede har en omfattende skare af brugere.

Læs også: Mindre spild og mindre kød går hånd i hånd

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Midlet til målet er kunstig intelligens, der danner grundlaget for den virtuelle køkkenassistent, som ved at have tygget sig gennem mere end tre millioner opskrifter, kan hjælpe alle med at blive en mere inspireret kok. Og det skal ske med grønsagerne i fokus.

Plant Jammers vision er nemlig først og fremmest at ændre den vestlige diæt fra kødfokuseret til plantebaseret, uden det føles som en løftet pegefinger eller hårdt arbejde.

Det koncept har for nylig resulteret i en investering ind fra den tyske hvidevarekæmpe Miele, som har erhvervet sig en minoritetspost i Plant Jammer for en kontant investering på 100.000 euro samt 50.000 euro i piloteksperimenter – i alt godt 1,1 mio. kr.

Eksperimenterne skal foregå i Mieles eksperimentelle køkken-setup, hvor de to virksomheder skal arbejde sammen med testbrugere på nye ideer til køkkenudstyr og -flader.

”Vi hjælper vores brugere med at tænke som en kok. Ni ud af ti brugere er super glade for at lave mad med Plant Jammer, en håndfuld kalder det endda en revolution. Vi kunne ikke have bedt om en bedre start. Men vi har stadig mange ting at forbedre. Vi vil ikke kun skabe små krusninger, men ændre de globale køkkenvaner blandt millioner. Så selvfølgelig har vi meget mere arbejde foran os”, siger CEO i Plant Jammer, Michael Haase efter de første tests.

At lytte, når verden beder om forandring
Selvom Plant Jammer kun har en håndfuld måneder på bagen, har appen allerede 10.000 aktive brugere – og det efter at have brugt kun 17 euro (knap 130 kr.) på marketing. Plant Jammer blev sidste år optaget i startup-programmet Accelerace. Også her er man meget interesseret i perspektiverne for kunstig intelligens i fødevaresektoren.

”Plant Jammer er et af de mest interessante AI-projekter i Danmark lige nu. De kommer til at ændre madvaner på globalt plan. Plant Jammer består af en unik kombination af emerging tech, AI, og skaber forandring inden for et hastigt voksende område. Desuden har Michael Haase formået at samle et super stærkt team til at eksekvere sin vision. Vi er derfor heller ikke overraskede over at se en stor spiller som Miele investere i Plant Jammer”, siger Business Accelerator and Investment Manager i Accelerace, Oliver Repenning.

Udover minoritetsposten har Miele også sikret sig retten til at deltage i næste investeringsrunde, hvor de regner med at lægge flere penge i den grønne startup. Og fra hovedkvarteret i Ruhrdistriktet i det vestlige Tyskland ser man frem til udviklingen og samarbejdet.

Læs også: Digital bæredygtighed kræver integritet

”Vi satte os for at finde ud af, om Plant Jammers tilgang kunne være et holdbart alternativ til opskrifter for kommende generationer, og de indledende tests har været et syngende ja. Mieles motto ’Immer Besser’ handler også om at lytte, når verden beder om forandring. Plant Jammers tilgang til madlavning kan meget vel være næste skridt på den rejse”, siger Executive Director for Miele Venture Capital, Gernot Trettenbrein.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere