Kunstig intelligens skal give grønnere madvaner

Startuppen Plant Jammer har udviklet en AI-baseret køkkenassistent, som skal hjælpe det vestlige køkken med at skære ned på kødet til fordel for en mere plantebaseret kost. Senest har Miele investeret en god million kr. i projektet.

Som bruger af Plant Jammer-appen starter man med ingredienserne – de grønne af slagsen - i stedet for en opskrift. Det skal gerne føre til en mere plantebaseret diæt. Illustration: Plant Jammer.

20.08.2018

CSR.dk

En mere alsidig, sundere og ikke mindst grønnere diæt. Det er det overordnede mål med appen Plant Jammer, der er blevet udviklet af den danske startup af samme navn, der trods kort levetid og et yderst begrænset markedsføringsbudget allerede har en omfattende skare af brugere.

Læs også: Mindre spild og mindre kød går hånd i hånd

Midlet til målet er kunstig intelligens, der danner grundlaget for den virtuelle køkkenassistent, som ved at have tygget sig gennem mere end tre millioner opskrifter, kan hjælpe alle med at blive en mere inspireret kok. Og det skal ske med grønsagerne i fokus.

Plant Jammers vision er nemlig først og fremmest at ændre den vestlige diæt fra kødfokuseret til plantebaseret, uden det føles som en løftet pegefinger eller hårdt arbejde.

CEO i Plant Jammer, Michael Haase, er udover asparges også glad for investeringen fra Miele, som han kalder ”en partner for livet”. Foto: Plant Jammer.

Det koncept har for nylig resulteret i en investering ind fra den tyske hvidevarekæmpe Miele, som har erhvervet sig en minoritetspost i Plant Jammer for en kontant investering på 100.000 euro samt 50.000 euro i piloteksperimenter – i alt godt 1,1 mio. kr.

Eksperimenterne skal foregå i Mieles eksperimentelle køkken-setup, hvor de to virksomheder skal arbejde sammen med testbrugere på nye ideer til køkkenudstyr og -flader.

”Vi hjælper vores brugere med at tænke som en kok. Ni ud af ti brugere er super glade for at lave mad med Plant Jammer, en håndfuld kalder det endda en revolution. Vi kunne ikke have bedt om en bedre start. Men vi har stadig mange ting at forbedre. Vi vil ikke kun skabe små krusninger, men ændre de globale køkkenvaner blandt millioner. Så selvfølgelig har vi meget mere arbejde foran os”, siger CEO i Plant Jammer, Michael Haase efter de første tests.

At lytte, når verden beder om forandring
Selvom Plant Jammer kun har en håndfuld måneder på bagen, har appen allerede 10.000 aktive brugere – og det efter at have brugt kun 17 euro (knap 130 kr.) på marketing. Plant Jammer blev sidste år optaget i startup-programmet Accelerace. Også her er man meget interesseret i perspektiverne for kunstig intelligens i fødevaresektoren.

”Plant Jammer er et af de mest interessante AI-projekter i Danmark lige nu. De kommer til at ændre madvaner på globalt plan. Plant Jammer består af en unik kombination af emerging tech, AI, og skaber forandring inden for et hastigt voksende område. Desuden har Michael Haase formået at samle et super stærkt team til at eksekvere sin vision. Vi er derfor heller ikke overraskede over at se en stor spiller som Miele investere i Plant Jammer”, siger Business Accelerator and Investment Manager i Accelerace, Oliver Repenning.

Udover minoritetsposten har Miele også sikret sig retten til at deltage i næste investeringsrunde, hvor de regner med at lægge flere penge i den grønne startup. Og fra hovedkvarteret i Ruhrdistriktet i det vestlige Tyskland ser man frem til udviklingen og samarbejdet.

Læs også: Digital bæredygtighed kræver integritet

”Vi satte os for at finde ud af, om Plant Jammers tilgang kunne være et holdbart alternativ til opskrifter for kommende generationer, og de indledende tests har været et syngende ja. Mieles motto ’Immer Besser’ handler også om at lytte, når verden beder om forandring. Plant Jammers tilgang til madlavning kan meget vel være næste skridt på den rejse”, siger Executive Director for Miele Venture Capital, Gernot Trettenbrein.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V