16.12.2011  |  Strategi & ledelse

Lønmodtagere: Gode arbejdsforhold er vigtigere end menneskerettigheder

De ansatte i danske virksomheder mener, at gode, fysiske arbejdsforhold er vigtigere end at udgå samarbejde med virksomheder, som bryder menneskerettighederne. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har lavet for Go’ Energi.

Gode fysiske arbejdsforhold og en velfungerende energi- og klimapolitik, ligger højest på medarbejdernes prioritetsliste, når de bliver spurgt, hvad der er vigtigst i virksomhedens CSR-politik. Det viser en undersøgelse som analyseinstituttet Userneeds har lavet for Go’ Energi.

Sådan svarede respondenterne:

Spørgsmål: Hvad betyder mest for dig i CSR-politikken?

- 32 procent svarer arbejdsforhold, for eksempel handicapadgang, og at medarbejderne ikke udsættes for belastende stillinger.

- 24 procent svarer miljø og klima, for eksempel at undgå energispild og støtte klimaarbejde.

- 18 procent svarer hensyn til menneskerettigheder, for eksempel at undgå samarbejde med selskaber, der bryder menneskerettighederne.

- 16 procent svarer sociale vilkår, for eksempel at støtte socialt arbejde.

Tallene stammer fra en repræsentativ undersøgelse, udført blandt 1.013 offentligt og private ansatte, af analyseinstituttet Userneeds for Go’ Energi.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere