21.09.2018 | Medarbejder
Lønstigning i Bangladesh tekstilsektor
Indhold fra partner Hvad er dette?
Regeringen i Bangladesh hæver mindstelønnen for medarbejdere i beklædningsindustrien med 51 %. Det sker efter måneders forhandlinger.
Medarbejderne i Bangladesh’ omfattende tekstilindustri kan se frem til en lønstigning. I slutningen af sidste uge kunne State Minister for Labour and Employment, Mujibul Haque Chunnu, nemlig offentliggøre, at mindstelønnen hæves til BDT 8.000 per måned, hvilket svarer til USD 95, mod tidligere BDT 5.300. En stigning på 51 %.
Nyheden kommer efter måneders forhandlinger men også demonstrationer fra fagforeninger, som krævede en tredobling af mindstelønnen. I januar nedsatte regeringen et udvalg, som skulle behandle minimumsløn. Udvalget bestod af repræsentanter fra arbejdsgiverne, fagbevægelsen og embedsmænd. Trods vidt forskellige udspil fra de respektive parter, har man nu landet en aftale, der sikrer den første minimumslønstigning siden 2013, hvor mindstelønnen steg fra BDT 3.000 (USD 35).
Flere internationale medier rapporterer om protester i løbet af weekenden som følge af utilfredshed med den offentliggjorte lønstigning, der ifølge fagbevægelsen langtfra er tilstrækkelig.
Bangladesh er verdens næststørste eksportør af beklædning og også det næststørste produktionsland for danske virksomheder.
Klima, miljø og energi

Brancheorganisation vil have danske mode- og tekstilvirksomheder med i nyt cirkulært initiativ
Et frivilligt sektorsamarbejde skal sætte yderligere skub i den cirkulære omstilling af den danske mode- og tekstilbranche til fordel for både klima og miljø. Nu opfordrer branchens største organisation de danske virksomheder til at tilslutte sig.
Indhold fra partner
Kommunikation

DM&T kæmper også mod tøjspild men opfordrer samtidig til mere transparens og reelt samarbejde
Forbrugerrådet TÆNK har netop lanceret sin store kampagne mod tøjspild. DM&T støtter den overordnede sag, men opfordrer til større transparens og øget samarbejde,hvis ambitionen om en bæredygtig omstilling med mindre tøjspild for alvor skal materialiseres
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Nyt redskab hjælper mode- og tekstilbranchen med at styrke menneskerettigheder internationalt
Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil lancerer redskabet ’Getting it Right’. Det skal hjælpe de danske mode- og tekstilvirksomheder med at udøve due diligence i henhold til de internationale retningslinjer, og bliver dermed et vigtigt element i branchens ansvarlige virksomhedsadfærd med særligt fokus på menneskerettigheder.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Covid-19 har rusket op i branchens strategiske selvforståelse
Covid-19 har ikke kun været negativ for de danske mode- og tekstilvirksomheder. Den har nemlig givet et kærkomment frirum til at stoppe op og reflektere. Det har givet anledning til nogle interessante overvejelser om værdier og strategiske beslutninger, som en professor og forsker ved Aalborg Universitet folder ud i et igangværende studie. DM&T giver dig her de foreløbige konklusioner.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Modebrands går efter FSC-certificering
Flere brands i branchen er gået på jagt efter FSC-certificeringer til værdikæden. Men hvorfor? Vi spørger to brands, der er lykkedes med det, samt FSC selv
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Coronakrisen kan blive katalysator for modebranchens bæredygtige omstilling
DM&T’s to bæredygtighedseksperter sætter i denne kronik fokus på de strategiske muligheder, coronakrisen medfører for modebranchen. Der er nemlig basis for at bruge krisen til at accelerere den bæredygtige omstilling, men det kræver samarbejde...
Indhold fra partner