21.09.2018  |  Medarbejder

Lønstigning i Bangladesh tekstilsektor

Indhold fra partner Hvad er dette?

Regeringen i Bangladesh hæver mindstelønnen for medarbejdere i beklædningsindustrien med 51 %. Det sker efter måneders forhandlinger.

Medarbejderne i Bangladesh’ omfattende tekstilindustri kan se frem til en lønstigning. I slutningen af sidste uge kunne State Minister for Labour and Employment, Mujibul Haque Chunnu, nemlig offentliggøre, at mindstelønnen hæves til BDT 8.000 per måned, hvilket svarer til USD 95, mod tidligere BDT 5.300. En stigning på 51 %.

Nyheden kommer efter måneders forhandlinger men også demonstrationer fra fagforeninger, som krævede en tredobling af mindstelønnen. I januar nedsatte regeringen et udvalg, som skulle behandle minimumsløn. Udvalget bestod af repræsentanter fra arbejdsgiverne, fagbevægelsen og embedsmænd. Trods vidt forskellige udspil fra de respektive parter, har man nu landet en aftale, der sikrer den første minimumslønstigning siden 2013, hvor mindstelønnen steg fra BDT 3.000 (USD 35).

Flere internationale medier rapporterer om protester i løbet af weekenden som følge af utilfredshed med den offentliggjorte lønstigning, der ifølge fagbevægelsen langtfra er tilstrækkelig.

Bangladesh er verdens næststørste eksportør af beklædning og også det næststørste produktionsland for danske virksomheder. 

Mere fra Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil

www.dmogt.dk

Dansk Mode & Textil, eller DM&T i daglig tale, har været branchens naturlige omdrejningspunkt siden 1895, og er i dag en moderne branche- og arbejdsgiverorganisation med indsigt i medlemmernes hverdag og de udfordringer, branchen står over for.   DM&T repræsenterer mere end 300 virksomheder, som dagligt nyder godt af DM&T’s faglige rådgivning, i…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere