17.12.2021  |  Menneskerettigheder

Landsret stadfæster erstatningsdom: Region tog ikke nok ansvar

Veste Landsret har netop dømt Region Midtjylland i en mobbesag fra 2014, der medfører, at regionen skal betale over to millioner kroner i erstatning for ikke at tage ansvar for arbejdsmiljøet.

Region Midtjylland har ikke reageret hensigtsmæssigt da social- og sundhedsassistent Heidi Nowakowski i 2014 blev udsat for mobning af sine kollegaer. Det har Vestre Landret i Viborg netop slået fast, da den i dag har stadfæstet byrettens dom, der gav Heidi medhold i hendes retssag.

Det skriver Fagbladet FOA.

Læs også: Danmark har fået sin første bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø

Fra januar til sommeren 2014 blev Heidi udsat for mobning på et bosted. Og selvom ledelsen blev gjort opmærksomme på det, blev der ikke taget initiativ til at stoppe det. Det er sidenhen blevet anerkendt som en arbejdsskade, der har resulteret i en nedsat erhvervsevne på 95 procent.

Det var også ledelsen manglende handlekraft, der blev lagt vægt på i dagens retssag og dom. Derfor skal Region Midtjylland nu betale en erstatning på 2,3 millioner kroner til social- og sundhedsassistenten.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere