0 kommentarer" /> Lokal tevirksomhed har udviklet sig til et grønt eventyr | CSR.dk

23.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Lokal tevirksomhed har udviklet sig til et grønt eventyr

For bare fire år siden havde virksomheden Chaya aldrig beskæftiget sig med bæredygtighed. I dag har de både en grøn certificering og arbejder strategisk med emner som emballage, transport og madspild. "Chaya er bestemt ikke i mål endnu, men er i en konstant grøn bevægelse,” fortæller virksomhedens forretningsudvikler.

0 kommentarer

Tevirksomheden Chaya, der har eksisteret i mere end 40 år, begyndte i 2018 deres bæredygtighedsrejse.

Virksomheden sælger te til både private og virksomheder foruden salg af delikatesser. Virksomheden forpagter desuden Dronnings Louises Tehus i Bernstorffsparken og driver caféen på Ordrupgaard.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med hjælp fra en professionel rådgiver igennem Gate21, som er et non-profit partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder sammen or at skabe grøn omstilling, tog virksomheden sine første spadestik til en grønnere fremtid. De første tiltag bestod blandt andet i at optimere deres menukort, udskifte alt til LED-lys og indføre flere økologiske råvarer - tiltag der hjalp dem til at opnå turismens internationale miljømærke ’Green Key’.

Læs også: En tredjedel af alle fødevarer på verdensplan går tabt på vejen fra jord til bord

Af lidt tungere emner har virksomheden arbejdet intenst med emballage og transport. På emballagesiden har det betydet en udfasning af plastik til fordel for bionedbrydelige produkter som for eksempel poser lavet af majs. Transporten er svær at undgå, når man importerer te fra Østen, så der har virksomheden valgt at fokusere på delikatesse-området, som nu bliver købt mere lokalt eller er rykket tættere på.

Som en del af deres udviklingsstrategi, sætter de hvert år én ny tung post på dagsordenen.

Lærke Riedel Langvad, der er forretningsudvikler i Chaya, råder andre virksomheder, der ønsker at udvikle deres virksomhed i en grønnere retning til at sætte sig et mål, om at opnå certifikater, der presser en med bagkant og deadline.

“Så er man tvunget til at få gjort noget ved det. Og så vil mit sidste råd være at blive medlem af bæredygtige netværksgrupper. Vi har for eksempel været en del af Gro Consult, hvor vi inspirerede hinanden til, hvordan vi arbejdede videre. Chaya er bestemt ikke i mål endnu, men er i en konstant grøn bevægelse,” afslutter hun.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere