05.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Lys fremtid for elbiler i Danmark

Fremtidsforsker er optimist og forudser at op mod halvdelen af den danske bilpark i 2030 vil bestå af el- og hybridbiler.

Lige nu fylder de ikke meget på de danske veje, elbilerne, men det vil ændre sig radikalt i løbet af de næste 15 år. I hvert fald hvis man skal tro fremtidsforsker Uffe Palludan, det skriver finans.dk

Pt. køber blot to procent af danskerne en el- eller hybridbil, når der skal investeres i nyt køretøj til husstanden, men på baggrund af store forventninger til den teknologiske udvikling og det generelle fokus på bæredygtighed og klimahensyn, så tror Uffe Palludan på en mindre eksplosion i antallet af mere eller mindre eldrevne biler på det danske vejnet.

Læs også: Danskerne: Politikerne skal speede op på elbiler

"Den holdningsændring på miljøområdet, vi ser vinde frem i øjeblikket, koblet med den teknologiske udvikling vil føre til, at der kommer endnu flere el- og hybridbiler på de danske veje i fremtiden. Min vurdering er, at det er meget muligt, at halvdelen af Danmarks bilpark i 2030 vil bestå af el- eller hybridbiler," siger han til finans.dk.

Blandt andet kan udviklingen inden for batteriteknologi, hvor eksempelvis et firma som Tesla bruger enorme summer, være med til gøre elbiler billigere end deres benzin- og dieseldrevne konkurrenter, hvilket selvsagt også vil have en positiv indflydelse på salget.

Til gengæld er der fra politisk hold usikkerhed omkring den afgiftsfritagelse som el- og hybridbiler har nydt godt af de senere år. SR-regeringen havde således lovet at forlænge ordningen til udgangen af 2016, men det vil den nye regering ikke nødvendigvis holde fast i.

Læs også: Danskerne er imod afgifter på elbiler

”Et af de områder, hvor vi umiddelbart ikke har nye penge, er at fortsætte den nuværende model for afgiftsfritagelse for elbiler. Der er en politisk udfordring, som skal løses. Vi ønsker at fremme elbiler i Danmark ligesom et bredt flertal på Christiansborg. Vi bliver bare nødt til at forholde os til, at området skal kunne finansieres,” siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Ekstra Bladet.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere