31.07.2019 | Klima, miljø og energi
Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning
Indhold fra partner Hvad er dette?
Alt madaffald på Tall Ships Races Aarhus vil blive indsamlet og genanvendt.
Bæredygtighed og genanvendelse fylder meget i danskernes bevidsthed. Derfor bliver det også mere og mere udbredt, at der er taget stilling til den bæredygtige indsats, når der afholdes events og arrangementer. I forbindelse med Tall Ships Races i Aarhus, som starter i morgen den 1. august og varer ugen ud, er der også fokus på at gøre det nemt for gæsterne at træffe de gode valg, og at agere bæredygtigt. Derfor er Tall Ships Races Aarhus blandt flere forskellige bæredygtige indsatser også blevet REFOOD mærke certificeret. Det vil sige, at man i alle arrangementets boder og køkkener har fokus på at minimere madspild, men også at alle gæster har mulighed for at aflevere deres madrester til genanvendelse.
Indsamles og sendes til Horsens
Rundt omkring på havnen og i boderne vil der blive indsamlet madaffald. Alt madaffaldet bliver efterfølgende afhentet af Daka Refood, og på Refoods forbehandlingsanlægget ved Horsens vil det indgå i produktionen af biogas. Alt biogas fra anlægget sendes derefter ud på naturgasnettet. Restproduktet fra produktionen af biogas er gødning, som bruges til at gøde afgrøder i lokalområdet. Ved at genanvende madaffald får man sikret, at der skabes værdifuld bæredygtig udnyttelse, som ellers ville være gået tabt. Eksempelvis vil 1.000 kg madaffald kunne opvarme en gennemsnitshusstand i 33 dage og give næring til dyrkningen af 1,6 ton gulerødder.
Klima, miljø og energi

HimmerLand er nu REFOOD-certificeret, og tager et skridt i den grønne retning
Portionsanretninger, doggybags til gæsterne og øget fokus på affaldssortering. Det er blot nogle af de tiltag Daniel Ditman Pedersen har implementeret i HimmerLand, siden han tiltrådte stillingen som Køkkenchef den 1. september 2020.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Cafe ROD – Bæredygtighed i alle hjørner i Hjørring
Hos Cafe ROD i Hjørring, som åbnede hen over sommermånederne, har man fra start haft en klokkeklar vision – man vil have den bæredygtige tankegang ud i alle hjørner af cafeen!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fårup Sommerland – genanvendelse helt ude i skoven
I Fårup Sommerland har man hen over sommeren 2020 sat ekstra ind på den grønne omstilling. Man har nemlig i forbindelse med højsæsonen indgået endnu et samarbejde med Daka ReFood, som nu både afhenter brugt fritureolie og madaffald, hos den nordjyske forl
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ReFood Organizer – din nye ven i køkkenet!
ReFood Organizer er lavet til det effektive køkken, hvor tid er penge og bæredygtighed er en del af firmaets DNA.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Alfred Pedersen & Søn – hvorfor skal gode grøntsager gå til spilde?
Hos det fynske gartneri, Alfred Pedersen & Søn, får man det maksimale ud af hver en tomat, peber og agurk, ved at sælge ”de grimme grøntsager”, som ellers ville gå til spilde!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

WORKSHOP: Bedre køkkenprocent gennem bedre udnyttelse af råvaren!
Går du med tanker om bæredygtig drift i dit storkøkken eller restaurant, så har REFOOD Mærket det helt rigtige event til netop dig!
Indhold fra partner