17.09.2021  |  Strategi & ledelse

Meyers vil være Nordens første, store fødevare-B Corp

Arbejdet mod målsætningerne i Meyers første egentlige bæredygtighedsstrategi skal kunne dokumenteres for medarbejdere og kunder. Derfor vil Meyers B Corp-certificeres.

Virksomheden Meyers mener, at bæredygtighed ofte bliver reduceret til én problematik eller dagsorden. Men virkeligheden er mere kompleks. For Meyers handler en bæredygtig omstilling af vores fødevaresystemer nok om klima, men også om biodiversitet, havmiljø, rent grundvand og en række andre miljømæssige parametre.

Derfor arbejder Meyers i en netop publiceret bæredygtighedsstrategi med bæredygtighed i i alle led af kæden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Har krævet masser af fodarbejde
”I 2004 formulerede vi gennem det Nye Nordiske Køkkenmanifest et forslag til et fælles værdigrundlag for alle organisationer, der arbejder med madkultur og fødevaresystemer i Norden. Nu er vi så, i virksomheden Meyers, klar med en række helt konkrete løfter og indsatser, som vi har organiseret i søjlerne klima, biodiversitet, økologi, dyrevelfærd, stedsans og et længere bord.”

Elementer i Meyers’ nye bæredygtighedsstrategi

  • Strategien sæter fokus på fem hovedområder, der dog alle er tæt forbundne: ’klima’, biodiversitet’, ’økologi & dyrevelfærd’, ’stedsans’ og ’et længere bord’.
  • Siden marts 2021 har Meyers haft en målsætning om 30% CO2-reduktion i 2030 og 50% CO2-reduktion i 2050 i aftrykket fra råvarer
  • Nu sætter virksomheden som en af første herhjemme desuden et klart mål for at styrke biodiversiteten i natur og landbrug ved at reducere arealanvendelsen fra råvarer med 30% per kg mad inden 2030.
  • Herudover skal driften i Meyers egne køkkener, restauranter, bagerier og andre faciliteter være CO2-neutral i 2025.
  • Al fersk fisk og skaldyr anvendt i Meyers’ køkkener skal være på WWF’s grønne liste og al opdrættet fisk og skaldyr på WWF’s blå liste. Inden udgangen af 2025 skal der bruges 100% frilandskød, ligesom minimum 60% af alle fødevarer skal være økologiske målt i vægt.
  • Meyers vil samarbejde med danske landmænd- og kvinder om at dyrke, høste og anvende lokalt producerede bælgfrugter i egne køkkener og produkter.
  • Sammen med universiteter og hospitaler vil Meyers styrke sit fokus på at bidrage til forskning og udvikling, der forener sundhed med velsmag og madglæde.
  • Meyers har desuden som mål at give flest mulige børn en god start på deres madliv gennem rig, sund og bæredygtig læring, ligesom man fortsat vil bruge mad og måltider til at skabe social inklusion og løse samfundsudfordringer.

Selvom arbejdet med bæredygtighed ikke er nyt i Meyers, har det krævet sit at få den nye strategi på plads. Bl.a. fordi målsætningerne skulle være vidensbaserede og realistiske. Det har f.eks. krævet livs livscyklusvurderinger og kortlægning af miljøaftrykket fra virksomhedens egen madlavning og drift, samt ude hos kunderne i de mange virksomhedskantiner, Meyers driver. 

”Med den nye strategi får vi tydeliggjort og videreudviklet en dagsorden, der har stået i centrum for arbejdet i Meyers gennem årtier. Vi kan nu præsentere vores medarbejdere, kunder og omverdenen for en række ambitiøse målsætninger og initiativer, der både har til formål at minimere vores klimaaftryk, styrke biodiversiteten i det dyrkede landskab, løse sociale problemstillinger med mad som middel og engagere lokale kræfter i nye partnerskaber,” siger CEO i Meyers, Jesper Uggerhøj.

B Corp-certificering på vej
For også at kunne måle på områder, der ikke har så udviklede kvantitative opgørelsesmetoder som f.eks. CO2, har Meyers desuden sat sig for at blive B Corp-certificeret. Det er en global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet. Der er i dag over 4.000 B Corp-certificerede virksomheder i verden, heriblandt knap 30 danske.

Meyers er blevet færdig med den såkaldte ’assesment’-fase, hvor der er redegjort for 375 parametre indenfor områder som governance, medarbejderforhold, samfundsfællesskab, miljø og klima. Når certificeringen efter planen kommer i hus senere i 2021, bliver Meyers den første store B Corp-certificerede fødevarevirksomhed i Norden.

Om Meyers’ arbejde med at opnå den internationale B Corp-certificering siger Nille Skalts, grundlægger af den nordiske B Corp-bevægelse:

”Vi er begejstrede for, at en virksomhed som Meyers arbejder målrettet med at blive B Corp-certificeret. Som virksomhed er Meyers bygget på en forandringsdagsorden og en idé om at være til gavn og glæde for samfundet via et fokus på mad og måltider. Og det med et ansvar, der rækker ud over matriklen hele vejen fra jord til bord, og som bidrager til at skabe signifikant, positiv værdi for både samfund og planet. Det er netop det ansvar og den forpligtelse, en B Corp-certificering kan stadfæste.”

Du kan læse om arbejdet med bæredygtighed i Meyers i en samlet publikation, som kan findes her

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere