07.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Microsoft løfter Danmarks digitale infrastruktur og kompetencer med omfattende investering

Microsoft offentliggør i dag sin mest omfattende investering i virksomhedens 30-årige historie i Danmark. Med investeringen ønsker Microsoft at styrke digitaliseringen af den offentlige sektor, digital innovation i danske virksomheder og anvendelsen af teknologi, der kan bidrage til en grønnere fremtid.

Investeringen omfatter etablering af en bæredygtig datacenterregion bestående af tre lokationer på Sjælland. Dette vil give danske kunder direkte adgang til Microsoft Cloud, sikkerhed i verdensklasse og muligheden for at opbevare data på dansk grund – forsynet af 100 procent vedvarende energi. Som en del af investeringen vil Microsoft bidrage til digital opkvalificering af 200.000 danskere.

“Det er en stor dag for Microsoft i Danmark. Etableringen af en datacenterregion i Danmark vil give danske kunder mulighed for at opbevare data i landet, gøre cloud-teknologi endnu mere tilgængelig og beskytte data med de højeste standarder for sikkerhed og privatlivsbeskyttelse. Samtidig øger vi indsatsen for at bidrage til den digitale opkvalificering af den danske befolkning. Investeringen er et udtryk for vores store anerkendelse af Danmarks grønne og digitale lederskab globalt, og vores ønske om at bidrage positivt til Danmarks fremtid,” siger Brad Smith, President i Microsoft.

Læs også: Næste år skal virksomheder have styr på dataetik

”Regeringens mål er, at Danmark kommer grønnere, stærkere og mere retfærdigt ud af corona-krisen. Derfor har vi sat gang i en grøn genstart af dansk økonomi og lanceret en strategi for grønne offentlige indkøb, der skal bidrage til at nå vores ambitiøse klimamål. I dag står datacentre og it-løsninger for en betydelig del af de offentlige indkøbs CO2-udledning, så der er et stort potentiale for at sænke klimabelastningen. Det glæder mig, at erhvervslivet har taget så varmt imod regeringens ambitioner og vil være med til at tage ansvar for at skabe en grøn, digital fremtid,” siger Finansminister, Nicolai Wammen.

Nye muligheder for digital vækst og offentlig digitalisering
Microsoft Cloud stiller de nyeste teknologier til rådighed, som kan løfte innovationen i både offentlig og privat sektor. Hundredvis af danske virksomheder og offentlige organisationer som Arla Foods, Carlsberg, Coop, Danfoss, Energinet, Grundfos, Mærsk, Pandora, Saxo Bank, Simcorp, og Skatteministeriet benytter allerede i dag Microsoft Cloud til at understøtte kritiske forretningsprocesser, nye kundeoplevelser og innovative dataløsninger.

“Det er en kæmpe investering, som vil være med til at sætte et gevaldigt skub i den yderligere digitalisering og skabe ny værdi for både erhvervslivet og den offentlige sektor til fordel for hele befolkningen. Vi løser som borgere, som virksomheder og i det offentlige stadigt flere opgaver via skyen. Det har vi ikke mindst set her under coronakrisen, hvor stadigt flere møder foregår online. Den udvikling kommer til at fortsætte, og nu flytter en del af skyen til Danmark takket være Microsofts visionære beslutning,” siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

At dansk data i fremtiden vil kunne opbevares inden for landets grænser vil desuden give nye muligheder for digitalisering af den offentlige sektor. Med en national cloud kan offentlige institutioner i Danmark benytte sig af den seneste cloudteknologi, hvilket kan øge effektiviteten og reducere omkostningerne.

En investering i en bæredygtig fremtid
At datacenterregionen vil være forsynet af 100 procent vedvarende energi bidrager til, at danske kunder kan styrke deres digitalisering og samtidig reducere CO2-aftrykket af deres IT-løsninger. Ifølge den danske rådgivningsvirksomhed The Footprint Firm svarer udledningen fra traditionel IT i Danmark til omkring 300.000 ton CO2 om året. Samtidig viser en rapport fra den rådgivende ingeniørvirksomhed WSP, at services fra Microsoft Cloud kan være op til 93 procent mere energieffektive end traditionelle datacentre.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere