06.03.2017  |  Kommunikation

CSR-rapport: Middelfart Sparekasse årsrapport 2016

Indhold fra partner Hvad er dette?

Velkommen til Middelfart Sparekasses redegørelse for samfundsansvar

Det glæder mig at præsentere Middelfart Sparekasses redegørelse for samfundsansvar.

Samfundsansvar er ikke et nyt område i Middelfart Sparekasse. Faktisk har vi arbejdet med samfundsansvar siden 1853 - længe før begrebet ”CSR” kom til. Middelfart Sparekasse blev stiftet af lokale håndværkere med det formål at passe på fattigfolks opsparing, og Sparekassen var samtidig et værn mod, at fattigfolk ødslede deres opsparing væk. Målet var ikke at tjene mest muligt - og sådan er det også i dag.

Rapporteringen for samfundsansvar er ikke lovpligtig for Sparekassen. Vi har årligt rapporteret om samfundsansvar siden 1993, da vi udgav vores første ”socialt-etiske regnskab”, som var knyttet op på Sparekassens værdier og en tæt dialog med Sparekassens interessenter. Det ligger derfor naturligt i vores rødder at udarbejde en rapport om vores indsats.

De seneste år vi redegjort for vores arbejde med samfundsansvar i den økonomiske årsrapport. For os handler bundlinjen nemlig om mere end økonomiske tal – det handler også om medarbejdere, miljø og engagement i lokalsamfundet. Og balance på den bundlinje er lig med bæredygtighed.

Det handler om, hvordan vi tjener vores penge, og hvordan vi forvalter vores overskud.

Globale målsætninger omsat til lokale tiltag
Selvom Middelfart Sparekasse er et lokalt pengeinstitut, er vi en del af et fælles ansvar. Og små skridt tæller også i det store billede. Det giver derfor god mening for os at sætte fokus på i vores rapportering, hvordan vi igennem vores initiativer for 2016 og vores kommende initiativer arbejder med FN’s bæredygtighedsmål.  Det handler blandt andet om ligestilling, sundhed og trivsel, uddannelse og ansvarligt forbrug.

Et godt år for Sparekassen
2016 har på alle måder været et fantastisk år for Sparekassen. Vi er blevet kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, vi har vundet flere priser for højeste kundetilfredshed og for det bedste image i sektoren blandt finansansatte, og så kunne vi ved udgangen af året præsentere et historisk økonomisk regnskab med et overskud på 112 mio. kr. Vi har bevist, at man godt kan tjene penge og samtidig bevare en høj kundetilfredshed, være en god arbejdsplads og tage ansvar for samfundet.

I dette års rapportering får du indblik i vores samfundsansvarlige indsats og i, hvordan samfundsansvar er integreret i hele organisationen, den samlede forretningsstrategi, vores forretningsmodel og i bestyrelsen. Du finder redegørelsen for samfundsansvar på s. 35-53.

God fornøjelse.

Rikke Dresing, underdirektør. 

Mere fra Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse

midspar.dk

Middelfart Sparekasse er et pengeinstitut med afdelinger fordelt på Fyn og Jylland. Middelfart Sparekasse er en selvejende institution og garantsparekasse, der aktivt arbejder på at udvikle det samfund, vi er en del af. Sparekassens samfundsmæssige engagement kan føres helt tilbage til grundlæggelsen i 1853. Allerede dengang var Sparekassens grundfilosofi, at beslutninger skulle være til gavn…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere