15.04.2016  |  Kommunikation

Middelfart Sparekasse støtter de røde næser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Middelfart Sparekasse har netop indgået et toårigt samarbejde med Danske Hospitalsklovne. Gennem en særlig konto kan kunderne spare op og samtidig støtte et velgørende formål.

Efter et toårigt samarbejde med Mødrehjælpen er det nu Danske Hospitalsklovne, der får glæde af Middelfart Sparekasses særlige MS Fokus-konto. Konceptet er simpelt: jo mere kunderne sparer op, desto flere penge giver Sparekassen. Middelfart Sparekasse giver nemlig årligt, hvad der svarer til 1 procent af det samlede indestående på alle MS Fokus-konti til et velgørende formål.

Mere end hundrede har stemt

Middelfart Sparekasse har ikke truffet valget om den nye samarbejdspartner alene. Gennem en afstemning på Sparekassens hjemmeside og på Facebook indtog Danske Hospitalsklovne hurtigt positionen som storfavorit.

”I Middelfart Sparekasse er vi utrolig glade for den interesse, vi mærker omkring vores MS Fokus konto. Det kan vi se på det samlede indestående på kontiene, men også særligt ved de mange besvarelser i udvælgelsen af vores nye samarbejdspartner. Danske Hospitalsklovne gør et stort stykke arbejde og spreder glæder hos syge børn i svære situationer, så det er et samarbejde, vi bestemt kan være stolte af”, udtaler Rikke Dresing, underdirektør i Middelfart Sparekasse, og fortsætter:

”Selvom vi støtter hospitalsklovnene med penge, er det mindst lige så vigtigt at sprede det gode budskab. Derfor vil vi i samarbejdsperioden afholde arrangementer, hvor vi inviterer hospitalsklovnene til blandt andet at holde foredrag baseret på historier fra deres arbejde på hospitalerne.”

Tabuer brydes med humor og latter

”Babu babu babuuuu” – hospitalsklovnen Fru Ib løber ned af gangen på børneafdelingen på Kolding sygehus i fuld udrykning. Hun er netop blevet kaldt ud på en vigtig mission. Et af børnene skal have taget en blodprøve, og der er brug for Fru Ibs assistance.

Hospitalsklovnenes opgaver spænder bredt, men vigtigst er det at skabe en tryghed på hospitalet og bryde tabuet om sygdom. Hospitalsklovnene Fru Ib og Frøken Vilma Lakrids besøger børneafdelingerne på Kolding Sygehus to gange om ugen.

”Ja, for nylig fik jeg et ekstra efternavn af en pige. Så nu hedder jeg faktisk Frøken Vilma Lakrids Konfekt. Jeg har nemlig lakridskonfekt i ørerne. Og jeg elsker slik, og det er godt. For hvis jeg ikke spiser sukker, så bliver jeg nemlig sukkersyg”, fortæller Frøken Vilma Lakrids.

Hun besøger også andre institutioner end sygehuset for at bryde tabuet om sygdom.

Børnene fortæller ofte personlige historier til klovnene, som lægerne, sygeplejerskerne og andre voksne ikke får at vide. Emnet kan omhandle alt lige fra dem selv til bedstemor og katten.

”Det er faktisk slet ikke så slemt at være herinde på hospitalet, som det måske virker til i fantasien. Børnene møder ikke op for at blive stukket, men for at snakke med os. Der skal ikke være så kedeligt og stille her på børneafdelingen, så vi griner, leger, cykler rundt indenfor og ja – vi har det bare sjovt”, fortæller Fru Ib og påpeger, at klovnene tager det meget seriøst at være sjove. Det er nemlig et følsomt arbejde, for barnets grænser må aldrig overskrides.

Samarbejdet med Danske Hospitalsklovne kører i 2016 og 2017, og donationen øremærker sig til hospitalsklovnenes arbejde på hospitalerne i Sparekassens markedsområde, herunder Odense, Esbjerg, Aarhus og Kolding.

Mere fra Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse

midspar.dk

Middelfart Sparekasse er et pengeinstitut med afdelinger fordelt på Fyn og Jylland. Middelfart Sparekasse er en selvejende institution og garantsparekasse, der aktivt arbejder på at udvikle det samfund, vi er en del af. Sparekassens samfundsmæssige engagement kan føres helt tilbage til grundlæggelsen i 1853. Allerede dengang var Sparekassens grundfilosofi, at beslutninger skulle være til gavn…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere