29.10.2013  |  Kommunikation

Min vej til CSR-jobbet: Mikkel Schrøder PwC

Mikkel Schrøder er ny konsulent i CSR og Business Ethics hos PwC. Han er glad for, at hans karriere ikke kun drejer sig om forretning og personlig succes.

Hvorfor begyndte du at arbejde med CSR?
Idealet om at kunne bidrage til en positiv udvikling af vores samfund har uden tvivl været udgangspunktet og er det i høj grad stadig. Jeg tror, at jeg ret tidligt vidste, at det var vigtigt for mig at beskæftige mig med noget, der havde et større formål end min egen personlige succes. De senere års udvikling, hvor CSR har fået fodfæste og dermed kan danne grundlag for en karriere med et større formål, har uden tvivl gjort det lettere at fastholde det ideal. Det er ikke på samme måde et spørgsmål om at ’ofre sig selv for at redde verden’, som det tidligere har været. 

Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg havde en forelæser på CBS, der hjalp mig med at forstå betydningen af at arbejde effektivt og målrettet med CSR. Han hjalp mig til at forstå nødvendigheden af at kunne arbejde med CSR på samme måde, som andre arbejder med finansiering eller mere traditionelle forretningsområder, hvor hårdt arbejde, dybdegående research, analyse og effektiv kommunikation er afgørende.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?

  • At engagere sig i relevant frivilligt arbejde. Det vil give faglig udvikling, udvise ægte interesse for feltet og skabe et uvurderligt netværk.
  • Anerkend skellet imellem de ypperste CSR-idealer, og hvad der er muligt her og nu. Vis at du forstår, at enhver rejse starter med det første skridt, og at virksomheder har andre påvirkninger end CSR-agendaen.
  • Opsøg aktivt mulighederne inden for de felter, der interesserer dig.

Mikkel Schrøder

Stilling: Konsulent i CSR og Business Ethics hos PwC

Uddannelse: Cand. merc.(psyk) fra Copenhagen Business School

Hvem er dit forbillede i branchen?
Jeg har ikke et specifikt forbillede, men der er ingen tvivl om, at vi skylder Mads Øvlisen meget for det, han har gjort for CSR-agendaen i Danmark. Derudover er en person som Muhammed Yunus for mig et fantastisk billede på, hvad nytænkning kan gøre. Med indførslen af mikro-finansiering sparkede han døren op til et helt nyt kapitel indenfor CSR og social innovation, hvor jeg tror, at vi stadig har det bedste til gode. 

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere