Min vej til CSR-jobbet: Sidsel Lundtang

Sidsel Lundtang er uddannelsesansvarlig i Global CSR med ansvar for strategi-planlægning og markedsføring af workshops og kurser. For hende handler CSR ikke om, hvordan virksomheder bruger deres penge, men hvordan de tjener dem.

03.03.2014

CSR.dk

Sidsel Lundtang er uddannelsesansvarlig i Global CSR. .

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Allerede i 2001, da jeg startede på Roskilde Universitet, var jeg optaget af CSR. Vi læste blandt andet Milton Friedmann og diskuterede virksomhedens rolle og ansvar i det samfund, den agerer i – ud fra en mere filosofisk tilgang.

Det blev klart for mig, da jeg skrev speciale i samarbejde med Novo Nordisk, at CSR ikke handler om, hvordan virksomheden bruger sine penge, men hvordan den tjener sine penge. Dette aspekt tændte ilden i mig i forhold til at arbejde med strategisk CSR.

s også: Min vej til CSR-jobbet: Anne Mette Weng

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Min rejse mod stillingen hos Global CSR startede i 2011, hvor jeg kontaktede CEO Sune Skadegaard Thorsen. Jeg vidste, at det var stedet at være, når mit ønske var og er at arbejde strategisk med CSR. I fællesskab skabte vi Global CSR’s seks-ugers kursus ’CSR & Innovation Lab’. Jeg tror, at min undervisningserfaring og baggrund inden for uddannelse var afgørende kompetencer for at få stillingen som uddannelsesansvarlig. Det har været og er vigtigt at brænde igennem og vise, at dette er noget, jeg virkelig vil.

Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Loa Dalgaard Worm, FSC Danmark

Om Sidsel Lundtang

Uddannelse: 
Cand.scient.soc., Roskilde Universitet.  

Tidligere job:
Projektkoordinator, Reklamebureauet Dreyer & Kvetny,

Projektmanager, Kidde Grundtvig Lyhne

Hvordan kan Global CSR være med til at påvirke virksomhedernes CSR-arbejde?
Global CSR spiller en vigtig rolle i at guide virksomheder. Feltet er ikke helt ukompliceret at navigere i, så vores forankring i internationale principper for CSR giver virksomheder en solid og ikke mindst tryg køreplan.

Vi er særligt specialiserede i den sociale bundlinje, hvor vores omdrejningspunkt er FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv fra 2011. Lige nu assisterer vi derfor mange virksomheder i at håndtere deres indflydelse på menneskerettighederne. 

På vores workshop ’CSR Compliance Lab’ får virksomheder eksempelvis mulighed for at evaluere deres CSR-arbejde i lyset af retningslinjerne. Mange bliver overraskede over, at det alligevel ikke er så besværligt at arbejde med rettighederne, når først de kender opskriften.  

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

31.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Talent Management Accelerator

28.03.2025CSR.dk

Regionerne er foran i tidsplanen for den grønne omstilling

28.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Sustainable Finance and ESG Integration

28.03.2025Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

27.03.2025Comm2ig

Sponseret

Analyse: Er End User Devices it-forretningens største klima-potentiale?

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Human Rights & Environmental Due Diligence under the CSDDD

Join Poul Schmith Kammeradvokaten, The Footprint Firm, Danish Institute for Human Rights and UN Global Compact Network Denmark for an insightful webinar on Human Rights & Environmental Due Diligence under the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) and what it means for Danish businesses.

Dato

01.04.2025

Tid

14:00

Sted

Online

Aalborg Kongres & Kultur Center
Konference
Work Life - et fælles sprog for trivsel og tryghed

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på arbejdsmiljø. Temaet for 2025 er ‘Et fælles sprog for trivsel og tryghed” – og temaet er ikke valgt uden grund, for tallene taler deres tydelige sprog.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4 9000 Aalborg

Bureau Veritas
Kursus
Risk Management

Uanset din virksomheds type eller størrelse, vil du møde interne eller eksterne risici, som skal vurderes og håndteres således, at de ikke får uforudsete konsekvenser for din virksomhed - og derfor er risk management en forankret del af ISO-standarderne.

Dato

02.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom