23.03.2015  |  Klima, miljø og energi

Minister indstiller Naturfredningsforeningen til pris

Minister indstiller Danmarks Naturfredningsforening til en fornem natur- og miljøpris for samarbejdet med landets kommuner.

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg indstiller Naturfredningsforeningen til Nordisk Råds Natur- og Miljø Pris 2015.

Det sker, fordi foreningen siden 2007 har indgået frivillige aftaler med 77 af landets 98 kommuner om reduktioner af drivhusgasser.

Læs også: Globalt CO2-udslip stagnerer

”Danmarks Naturfredningsforening har siden 2007 indgået aftaler med en række kommuner om at reducere udledningen af drivhusgasser med mindst to procent om året inden for aftaleperioden. Det er den slags tiltag, der er med til at gøre en forskel for klimaet”, siger Rasmus Helveg og peger på, at kommunernes beslutninger er afgørende for at nå målsætningen om et samfund, der kører på 100 procent vedvarende energi i 2050.

Mange forskellige tiltag

Naturfredningsforeningens arbejde med kommunerne har udmøntet sig i mange forskellige aftaler. For eksempel en klimaskov i Slagelse, en reduktion af energiforbruget i Høje-Taastrup kommunale bygninger og et solvarmeanlæg i Thisted.

Læs også: Byggeriet kan blive frontløber for bæredygtighed

Det er nogle af årsagerne til, at Rasmus Helveg ser Naturfredningsforeningen som en værdig vinder af den nordiske pris, da de får kommunerne til at sætte ambitiøse, bindende mål.

”I omstillingen til et grønnere Danmark er det vigtigt at sætte forpligtende mål, der understøtter vores ambitiøse klima- og energipolitik. De frivillige aftaler med kommunerne skal derfor ses som et vigtigt supplement til de offentlige forpligtelser, som kommunerne også har”, siger ministeren.

Nordisk Råds Natur- og Miljø Pris gives til et produkt, en opfindelse eller en kreativ indsats som bidrager til at reducere det fremtidige udslip af drivhusgasser i Norden.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere