26.11.2021  |  Samfund

Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden

Monki betegner sig selv som et formålsdrevet brand. Seneste tiltag er en underskriftsindsamling, der skal opfordre til lovgivning omkring redigering af billeder på de sociale medier.

Meget tyder på, at de sociale medier har indflydelse på stigningen i lidelsen 'body dysmorphic disorder' (BDD), som er en psykologisk tilstand, hvor en person bliver meget optaget sit fysiske udseende. De sociale medier flyder over med filtre og redigerings-værktøjer, der forvrænger virkelighedens billede.

Det ønsker det H&M-ejede brand Monki at bruge sin stemme til at sætte fokus på. Sammen med BDD Foundation vil de nemlig starte en underskriftindsamling til EU-parlamentet for at opfordre til at organisationer, virksomheder og influencere skal forpligtes juridisk til at angive, hvornår et billede er blevet manipuleret. Norge og Frankrig har allerede lovgivning på området.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Fashion Forum.

“En vigtig del af BDD Foundations arbejde er at minde folk om ikke at sammenligne sig selv med andre. Redigerede billeder kan påvirke vores kropsopfattelse, udløse utilfredshed med kroppen og forværre BDD-symptomer. Vi ser underskriftsindsamlingen som et vigtigt værktøj til at henvende os til EU-parlamentet for at rejse spørgsmål og drive reel forandring,” udtaler Kitty Wallace, head of operations i BDD Foundation, i en pressemeddelelse.

Læs også: Virksomhederne bør være med til at bekæmpe social ulighed, mener eksperter.

Monki arbejder i forvejen med inkluderende casting, gennemsigtige retningslinjer for retouchering og har tidligere kørt #nofilter-kampagner. Derfor passer samarbejdet godt ind i brandets DNA, mener Jennie Dahlin Hansson, administrerende direktør i Monki.

“Monki er et formålsdrevet brand, og sammen med vores community og samarbejdspartnere ønsker vi at være med til at skabe forandring i verden. Vi tror på, at vi har et ansvar for at bruge vores globale platform til det gode, og vi er meget stolte over at samarbejde med BDD Foundation og støtte deres vigtige arbejde,” siger hun. Monki vil dele information og undervisningsmateriale om lidelsen via brandets digitale kanaler.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere