26.11.2021 | Samfund
Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden
Monki betegner sig selv som et formålsdrevet brand. Seneste tiltag er en underskriftsindsamling, der skal opfordre til lovgivning omkring redigering af billeder på de sociale medier.
Meget tyder på, at de sociale medier har indflydelse på stigningen i lidelsen 'body dysmorphic disorder' (BDD), som er en psykologisk tilstand, hvor en person bliver meget optaget sit fysiske udseende. De sociale medier flyder over med filtre og redigerings-værktøjer, der forvrænger virkelighedens billede.
Det ønsker det H&M-ejede brand Monki at bruge sin stemme til at sætte fokus på. Sammen med BDD Foundation vil de nemlig starte en underskriftindsamling til EU-parlamentet for at opfordre til at organisationer, virksomheder og influencere skal forpligtes juridisk til at angive, hvornår et billede er blevet manipuleret. Norge og Frankrig har allerede lovgivning på området.
Det skriver Fashion Forum.
“En vigtig del af BDD Foundations arbejde er at minde folk om ikke at sammenligne sig selv med andre. Redigerede billeder kan påvirke vores kropsopfattelse, udløse utilfredshed med kroppen og forværre BDD-symptomer. Vi ser underskriftsindsamlingen som et vigtigt værktøj til at henvende os til EU-parlamentet for at rejse spørgsmål og drive reel forandring,” udtaler Kitty Wallace, head of operations i BDD Foundation, i en pressemeddelelse.
Læs også: Virksomhederne bør være med til at bekæmpe social ulighed, mener eksperter.
Monki arbejder i forvejen med inkluderende casting, gennemsigtige retningslinjer for retouchering og har tidligere kørt #nofilter-kampagner. Derfor passer samarbejdet godt ind i brandets DNA, mener Jennie Dahlin Hansson, administrerende direktør i Monki.
“Monki er et formålsdrevet brand, og sammen med vores community og samarbejdspartnere ønsker vi at være med til at skabe forandring i verden. Vi tror på, at vi har et ansvar for at bruge vores globale platform til det gode, og vi er meget stolte over at samarbejde med BDD Foundation og støtte deres vigtige arbejde,” siger hun. Monki vil dele information og undervisningsmateriale om lidelsen via brandets digitale kanaler.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.