Modstrøm i medvind
Danmarks første klimavenlige energiselskab leverede den 1. april el til sine første kunder. Over halvdelen af kunderne har valgt Modstrøms mest klimavenlige produkt.
For to måneder siden blev Danmarks første klimavenlige energiselskab, Modstrøm, lanceret og den 1. april modtog de første kunder at modtage deres el fra Modstrøm. Kernen i Modstrøms koncept er en garanteret økonomisk besparelse på fem procent på kundens elforbrug. Besparelsen kan man vælge at beholde - eller man kan vælge at bruge pengene på CO2-kvoter, som Modstrøm opkøber og destruerer.
En husstand med et gennemsnitligt forbrug på 4000 kWh om året kan som kunde hos Modstrøm for ca. 40 kr. ekstra om måneden være med til at spare klimaet for mindst 2 ton CO2 om året. Over halvdelen af kunderne har valgt Modstrøms mest klimavenlige produkt, selv om det betyder, at de skal betale en lille merpris for at blive helt CO2-neutrale i forhold til deres elforbrug.
Virksomhedskunder vejer tungest
Modstrøm har i dag ca. 1000 kunder, og antallet stiger fortsat. Ifølge adm. direktør har selskabet i sagens natur flest privatkunder, men virksomhedskunderne repræsenterer en større andel end i samfundet som helhed. Såvel antallet som fordelingen svarer dog til de forventninger, Modstrøm havde fra starten. Én ting har dog overrasket.
Jeg er positivt overrasket over, at mere end halvdelen af vores kunder faktisk har valgt vores mest klimavenlige produkt, som gør dem helt CO2 netutrale i forhold til deres elforbrug. Det viser, at der har været et stort behov for et klimavenligt alternativ til den sædvanlige måde at købe sin strøm på. Klimaforandringerne og den massive debat om klimaet har betydet, at vores koncept er gået rent ind hos de forbrugere, der ønsker selv at gøre noget aktivt, siger Modstrøms adm. direktør Roar Seeger.
Forventningspres eller utryghed
Når virksomhederne vejer tungt har det ifølge Roar Seeger to årsager. For virksomhedernes vedkommende mærker de et stigende pres og forventning fra kunder og medarbejdere om at indføre en grøn og klimavenlig energipolitik. Omvendt føler privatkunderne sig utrygge ved at skifte. En af de CO2-neutrale er Brøchner Hotels, som omfatter fire hoteller herunder Hotel Kong Arthur og Hotel Fox.
Et spørgsmål, vi har hørt rigtig mange gange, er om man så ikke risikerer at miste sin elforsyning. Det kan vi i hvert fald afkræfte, for den elektricitet, vi sælger kommer fra nøjagtig samme sted som al anden el, nemlig fra netselskaberne, siger han.
For at modvirke utrygheden har Modstrøm indgået et samarbejde med Merlin og Telekæden, hvor interesserede både kan få information og blive kunder hos Modstrøm.
Selskabet er Danmarks eneste uafhængige energiselskab, og på den baggrund mener Roar Seeger, at der er god plads på markedet. Vi regner med at have fem procent af markedet om tre til fem år, siger han. Allerede næste år regner han dog med, at virksomheden giver overskud.
Vi mener sagtens der kan blive plads til både besparelser for kunderne og fortjeneste til os, for vi er mere effektive, og vores omkostninger er langt mindre, slutter han.