11.01.2016  |  Klima, miljø og energi

NCC: Branchen skal levere bæredygtige løsninger

Efterspørgslen på bæredygtige løsninger fra byggeriet er stigende og ligger pres på branchen for at levere og dermed spille en aktiv rolle i den grønne omstilling, vurderer byggeselskabet NCC.

”I NCC er det klart vores opfattelse, at bygge- og anlægsbranchen er en del af løsningen på de massive klimaudfordringer, verden står over for”.

Læs også: Byggebranchen sætter ind mod klimaforandringerne

Sådan indleder direktør for NCC i Danmark, Palle Bjerre Rasmussen, en kommentar til Dagens Byggeri, der har bedt ham om se frem mod det nye års udfordringer. Hans koncern oplevede i 2015 en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter, hvilket han ser som et klart signal om, at industrien har en forpligtelse i forhold til den grønne omstilling.

”40 procent af energiforbruget og CO2-udledningen i den vestlige verden stammer fra bygninger samtidig med, at vores branche står for 30 procent af affaldsproduktionen. Derfor er der meget at hente her. Det forpligter os til at udvikle nye, innovative og bæredygtige løsninger til kunderne”, siger han og fremhæver et par eksempler:

Digitale forventninger
”Vi har bygget de første Svanemærkede boliger i Danmark og den første platinbelønnede kontorbygning under DGNB-certificeringen, vi har anlagt Danmarks første klimavej med bortledning af regnvand og vi er i gang med at skabe Københavns største drikkevandsbassin”.

Et af de redskaber, både NCC og kolleger/konkurrenter i såvel bygge- og anlægsbranchen (MT Højgaard er et eksempel) som andre industrier, har taget til sig inden for de seneste års tid, er VDC (Virtual Design Construction). Med det ved hånden kan man skabe digitale, 3D-modeller af en given bygning og på den måde planlægge nærmest alle detaljer på forhånd, hvilket bl.a. mindsker spild af materialer og tid, ligesom man kan simulere driften og præcist forudse energiforbrug og fra start optimere det mest muligt.

Forventningerne til værktøjet er derfor store, både i forhold til de grønne løsninger og industrien generelt.

Læs også: Bygge- og boliginspiration fra Danmark til Vestafrika

”Vi bruger i dag VDC på 85 procent af alle vores totalentrepriser og min forventning er, at digitaliseringen helt grundlæggende vil forny vores branche. Og det går stærkt”, siger Palle Bjerre Rasmussen til Dagens Byggeri.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere