04.09.2015  |  Medarbejder

NCC har reduceret antallet af arbejdsulykker med 50 procent

I løbet af de sidste fire år har entreprenørvirksomheden NCC halveret antallet af arbejdsulykker på sine byggepladser. Metoden handler om fokus på de usikre situationer og målet hedder nul ulykker.

I 2011 begyndte byggekoncernen NCC for alvor at fokusere på antallet arbejdsulykker på virksomhedens byggepladser og faciliteter. Siden da har man formået at nedbringe tallet med 50 procent ud fra en ganske simpel læresætning.

Læs også: Få styr på sikkerheden efter ferien

”’Sig fra – tag en time out’ er en leveregel, der har hjulpet os til at reducere antallet af arbejdsulykker i NCC. Hver gang en medarbejder ser en usikker situation skal han sige fra, stoppe arbejdet og finde frem til en løsning, der er sikkerhedsmæssigt forsvarlig,” siger senior arbejdsmiljøchef i NCC Construction, Kåre Christensen, til i dag.dk.

Milepælen markerede alle virksomhedens 18.500 medarbejder i Norden i onsdag, da de for femte år i træk satte arbejdet på pause i en time for på den måde at sætte fokus på, hvad de selv kan gøre, for at skabe et endnu mere sikkert arbejdsmiljø.

Og det fortsatte fokus er nødvendigt, hvis NCCs langsigtede mål om nul ulykker skal være realistisk.

”Vi har arbejdet fokuseret på at skabe en god sikkerhedskultur gennem flere år og som konsekvens af det arbejde, er vores ulykkesfrekvens faldet stødt. Det er ikke noget, man klarer med et snuptag, men noget der tager lang tid. Vi har plukket de lavt hængende frugter, så nu sætter vi fokus på nye tiltag, og her spiller konsekvens en vigtig rolle,” siger Kåre Christensen og fortsætter:

”Konsekvens handler om, at vores dygtige medarbejdere skal hjælpes til at have den rigtige sikkerhedsadfærd. Tingene skal gøres ordentligt hver gang, hvis vi skal tage det sidste skridt mod nul ulykker,” slutter han.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

Ifølge NCC indebærer det konkret, at virksomheden vil fokusere på dialog og uddannelse, men samtidig gøre det klart, at overtrædelse af sikkerhedsreglerne i yderste konsekvens er fyringsgrund.

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere