10.02.2014  |  Klima, miljø og energi

NCC indfører grønne regnskaber for byggepladser

Som noget helt nyt vil NCC Construction udarbejde grønne regnskaber for firmaets byggepladser. Det sker som led i en målrettet indsats for at tilbyde en bæredygtig byggeplads.

Entreprenørfirmaet NCC Construction har udviklet og testet et format for et grønt regnskab for byggepladser, som fremover vil blive udarbejdet for samtlige af NCC Constructions større byggepladser i Danmark.

Læs også: Ansvarlighed i Femern-kontrakter

”Målet med de grønne regnskaber er at tilbyde den bæredygtige byggeplads og reducere vores CO2-udslip. I første omgang vil vi med regnskaberne skabe et datagrundlag, der vil give os vigtige nøgletal for vores byggepladsers energiforbrug”, siger administrerende direktør i NCC Construction Danmark, Klaus Kaae, i en pressemeddelelse.

Nøgletalene skal gøre det muligt for NCC at sætte konkrete mål for en reduktion af firmaets byggepladsers samlede energiforbrug og affaldsproduktion. 

Stort potentiale for at spare på energien
I takt med at kravene til bygningernes energiforbrug skærpes, får den mængde energi, der anvendes til at opføre bygningerne, større og større betydning for bygningens samlede energiregnskab.

Læs også: De dygtigste medarbejdere vil arbejde i bæredygtigt byggeri

”Som entreprenør og rådgiver er det vores ansvar at tage hånd om energiforbruget i byggeprocessen. Vi har allerede en række eksempler på, hvordan vi reducerer energiforbruget. Det er eksempelvis ved at bruge de permanente vinduer og den kommende varmeforsyning allerede i byggeperioden. Men med de grønne regnskaber får vi nu det fulde overblik, og vi forventer hurtigere at kunne sprede gode idéer og resultater fra projekt til projekt", siger Klaus Kaae og fortsætter: 

"Det betyder, at vi i endnu højere grad kan rådgive vores kunder om at mindske byggeomkostningerne samt at optimere ressource- og affaldsmængderne under hele byggeprocessen”.

- TK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere