28.04.2020  |  Strategi & ledelse

Nestlé: Ligestilling skal ikke være et mål i sig selv

Nestlé Danmark har på alle ledelsesniveauer et lige antal mænd og kvinder – og det helt uden at arbejde med ligestillingsmål. Det handler om en kulturændring, mener virksomheden.

For syv år siden modtog Nestlé Danmark et wake-up call, der ville noget.

Læs også: Iværksætterinitiativ skal sætte ligestilling på den internationale dagsorden

En kvinde sagde nej til en forfremmelse til Nestlés nordiske ledergruppe, fordi hun mente, at tonen i gruppen var ”for hård og macho”.

Det skriver Nestlé Danmarks kommunikationschef, Martin Broberg, på LinkedIn.

Den udmelding fik virksomheden til at ændre på deres kultur og de muligheder, der gjorde det attraktivt for både mænd og kvinder at være ledere – og derfor er der i dag på alle ledelsesniveauer i virksomheden et lige antal mænd og kvinder.

Det er sket, uden at Nestlé har arbejdet direkte med ligestillingsmålene og uden at være gået målrettet efter det.

Ligestilling er ikke et HR-projekt
”Succes med ligestilling i Nestlé Danmark er kommet ved at arbejde med mangfoldighed og inklusion – ikke ved at have ligestilling som mål i sig selv. For det virker ikke”, siger Mikala Larsen, Nestlés nordiske HR-direktør, i et interview med Sustain Report.

Hun understreger, at det ikke er nok at have ligestilling for ligestillingens skyld, men at der skal være en begrundelse for, hvorfor der ønskes ligestilling. Og hos Nestlé mener man, at der tages bedre beslutninger, når medarbejdersammensætningen korrekt afspejler befolkningens sammensætning.

Til andre virksomheder, der gerne vil have mere ligestilling, anbefaler Mikala Larsen først at finde ud af, hvorfor, der ønskes mere ligestilling.

Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder

”Ligestilling er ikke noget, der skal indføres som et HR- eller et kommunikationsprojekt. Det skal have base i forretningen. Og så er mit råd naturligvis, at man skal lade være med at kigge isoleret på ligestilling. Skab en kultur, hvor der er fokus på mangfoldighed og inklusion”, siger hun til Sustain Report.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere