18.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Nestlé vil være klimaneutral inden 2050

Fødevareproducenten Nestlé vil være netto drivhusgas-neutral inden 2050. Producenterne skal spille en afgørende rolle i bekæmpelsen af klimaforandringer.

Nestlé, en af verdens største fødevarevirksomheder, præsenterede for nylig en ambitiøs plan for, hvordan virksomheden bliver neutral inden 2050, når det kommer til udledning af drivhusgasser. 

Læs også: Burberry vil nedsætte sin CO2-udledning med 95 procent i 2022

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Klimaforandringer er en af de største trusler, som vi står over for som samfund. Det er også en af de største risici for vores forretnings fremtid," siger Mark Schneider, administrerende direktør for Nestlé og tilføjer:

”Derfor sætter vi en dristigere ambition om at nå frem til en fremtid, hvor vi netto ikke udleder drivhusgasser – det, vi kalder ’netto nul’. Når vi udnytter Nestlés globale ressourcer og branchekendskab ved vi, at vi kan gøre en forskel i betydelig skala."

Fra 2 til 1½ grader
I de sidste fire år har Nestlé tilpasset sine klimaambitioner med videnskabsbaserede mål for at holde temperaturstigningen under 2 °C. Nu vil fødevarekæmpen fremskynde sin indsats for klimaet.

Nestlé vil nemlig forpligte sig til Paris-aftalen om at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt 1,5 grader og underskrive ‘Business Ambition for 1.5°C' inden FN's klimatopmøde i New York d. 23. september.

Derfor vil virksomheden i løbet af de næste to år vil fastlægge en tidsbunden plan, der inkluderer foreløbige mål, som er i overensstemmelse med Paris-aftalen. 

Virksomheden har fastlagt nogle specifikke mål. For at nå sin ambition i 2050. Blandt andet vil virksomheden producere flere plantebaserede mad- og drikkevarer og bruge 100 pct. vedvarende elektricitet i koncernen.

Læs også: Forbrugerne ønsker, at flere virksomheder tager ansvar for madspild

”For at tilpasse vores mål til 1,5 °C-vejen, forvandler vi vores fabrikker og øvrige drift. Det vil føre til et stort skift i, hvordan vores ingredienser produceres og fremskaffes. Vi har brug for vores leverandører til at gå med os på denne rejse. Opgaven er enorm, men vi er fast besluttet på at få det til at ske”, siger koncerndirektør for Nestlé, Magdi Batato.

-MGC

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere