13.10.2022 | Klima, miljø og energi
NGO’er og erhvervslivet har brug for hinanden i klimakampen
Ved årets Grasp Festival blev vigtigheden af partnerskaber mellem civilorganisationer og erhvervslivet sat under lup. NGO’er og topfolk fra Ørsted og Coop mener, at der ikke er en vej udenom, hvis de bedste, bæredygtige løsninger skal indfries.
Parterne i Grasp Festival var alle enige om, at erhvervslivet og de civilorganisationer har brug for hinandens styrker i klimakampen. Arkivfoto.
Erhvervslivet og civilsamfundsorganisationerne bliver nødt til at skifte gear og samarbejde på nye måder, hvis kreative, bæredygtige løsninger for alvor skal skabes og ændre samfundet.
Sådan lyder det fra virksomheder som Ørsted og Coop såvel som NGO’en Amnesty International ved dette års Grasp Festival i sidste uge.
Det skriver mediet Global Nyt.
Læs også: NGO's nye partnermodel rammer alles behov bedre
Tidligere har der hersket en berøringsangst mellem de to sektorer – man ”får snavs på fingrene”, lyder det fra Vibeke Klaring, generalsekretær hos Amnesty International, i omtalen om, hvordan man hidtil har set på partnerskaber af denne type.
Men det skal altså ændres nu. Ved paneldebatten fortæller Filip Engel, vicepræsident for Bæredygtighed, Public Affairs, Branding og Marketing i Ørsted, blandt andet, at værdien for virksomheden i partnerskaber med NGO’er består i at skabe de rigtige løsninger.
Jonas Engberg, der er klimachef i Coop, stemmer i og mener, at virksomheder har brug for civilsamfundet for at hjælpe med code of conduct.
Læs også: Hummel indgår samarbejde med Amnesty International
”Der er stor forandringskraft i vores værdier i virksomheder. Flere millioner mennesker arbejder indirekte for eller sammen med os i Coop kloden rundt. Den forandringskraft, vi kan have sammen med civilorganisationer, er en måde at forandre verden på. Vi ved meget om menneskerettigheder – men Amnesty ved mere”, siger han under paneldebatten ifølge Global Nyt.
Selv giver Vibeke Klarup fra Amnesty selv samarbejdet mellem NGO’en og Hummel. Hun fortæller, at man håber, at sportsvirksomheden fremover bliver mere bevidste om sin produktion af tøj, og at det kan inspirere andre i industrien.
- HCL
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.