04.08.2017  |  Klima, miljø og energi

NGO'er: Danmark er langt fra at opnå FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

Selvom det går den rigtige vej, er der stadig langt igen, før Danmark kan indfri FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030, vurderer 28 danske NGO'er i ny rapport.

Hvis Danmark skal kunne indfri FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, kan politikerne blandt andet tage et kig i rapporten ”What will Denmark Look like in 2030”.

Her har intet mindre end 28 danske civilsamfundsorganisationer nemlig udarbejdet konkrete politikanbefalinger for, hvordan det kan ske.

Læs også: Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer

Rapporten blev udgivet en uge inden, Danmark ved finansminister Kristian Jensen (V) skulle til ”eksamen” i FN’s Verdensmål ved FN’s Generalforsamling i New York, skriver Mellemfolkeligt Samvirke.

I den forbindelse udtalte Tim Whyte, der er generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke følgende:

”Poul Henningsen sagde, at fremtiden kommer af sig selv, men det gør fremskridtet ikke. Den rapport, som 28 danske civilsamfundsorganisationer udgiver i dag, viser, at Danmark stadig har en del arbejde foran sig, hvis Danmark skal indfri FN’s Verdensmål”.

Stigende ulighed i Danmark
I rapporten påpeger 28 NGO’er blandt andet, at man i øjeblikket oplever en stigende ulighed i Danmark, og at udsatte mænd og kvinder derfor ofte oplever, at de ikke har adgang til de samme sundhedsydelser eller retssikkerhed, når det for eksempel gælder partnervold.

Derudover påpeger rapporten, at Danmark har lang vej igen, når det kommer til at beskytte miljøet herhjemme og samtidig sikre miljøbeskyttelse og tilpasning til klimaforandringer i verdens fattigste lande.

Samtidig får Danmark i rapporten kritik for at ville reducere udviklingssamarbejdet.

Læs også: Undersøgelse: Ansatte vil have mere inklusion på arbejdspladsen

Rapportens mange konkrete politikanbefalinger dækker imidlertid ikke alle aspekter i FN’s Verdensmål, og mange af forslagene omhandler, hvordan Danmark kan nå endnu længere end disse.

Fælles for alle anbefalinger er, at de kommer fra danske civilsamfundsorganisationer, der i årtier har arbejdet med de politikområder, som FN’s Verdensmål opstiller mål for.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere