04.08.2017 | Klima, miljø og energi
NGO'er: Danmark er langt fra at opnå FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling
Selvom det går den rigtige vej, er der stadig langt igen, før Danmark kan indfri FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030, vurderer 28 danske NGO'er i ny rapport.
Skal Danmark leve op til FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030, kan politikerne starte med at kigge på en stigende ulighed blandt de danske mænd og kvinder, mener 28 NGO'er. Arkivfoto.
Hvis Danmark skal kunne indfri FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, kan politikerne blandt andet tage et kig i rapporten ”What will Denmark Look like in 2030”.
Her har intet mindre end 28 danske civilsamfundsorganisationer nemlig udarbejdet konkrete politikanbefalinger for, hvordan det kan ske.
Læs også: Unilever og UN Women vil udrydde kønsstereotyper i reklamer
Rapporten blev udgivet en uge inden, Danmark ved finansminister Kristian Jensen (V) skulle til ”eksamen” i FN’s Verdensmål ved FN’s Generalforsamling i New York, skriver Mellemfolkeligt Samvirke.
I den forbindelse udtalte Tim Whyte, der er generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke følgende:
”Poul Henningsen sagde, at fremtiden kommer af sig selv, men det gør fremskridtet ikke. Den rapport, som 28 danske civilsamfundsorganisationer udgiver i dag, viser, at Danmark stadig har en del arbejde foran sig, hvis Danmark skal indfri FN’s Verdensmål”.
Stigende ulighed i Danmark
I rapporten påpeger 28 NGO’er blandt andet, at man i øjeblikket oplever en stigende ulighed i Danmark, og at udsatte mænd og kvinder derfor ofte oplever, at de ikke har adgang til de samme sundhedsydelser eller retssikkerhed, når det for eksempel gælder partnervold.
Derudover påpeger rapporten, at Danmark har lang vej igen, når det kommer til at beskytte miljøet herhjemme og samtidig sikre miljøbeskyttelse og tilpasning til klimaforandringer i verdens fattigste lande.
Samtidig får Danmark i rapporten kritik for at ville reducere udviklingssamarbejdet.
Læs også: Undersøgelse: Ansatte vil have mere inklusion på arbejdspladsen
Rapportens mange konkrete politikanbefalinger dækker imidlertid ikke alle aspekter i FN’s Verdensmål, og mange af forslagene omhandler, hvordan Danmark kan nå endnu længere end disse.
Fælles for alle anbefalinger er, at de kommer fra danske civilsamfundsorganisationer, der i årtier har arbejdet med de politikområder, som FN’s Verdensmål opstiller mål for.
- EL
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.