17.08.2017  |  Medarbejder

Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Virksomheder drevet af kvindelige direktører giver højere afkast til aktionærerne end markedsgennemsnittet, konkluderer ny undersøgelse fra Nordea.

Aktievirksomheder med en kvinde ved roret – enten som adm. direktør eller bestyrelsesforkvinde – giver et markant større, årligt afkast en gennemsnittet for hele aktiemarkedet. Det konkluderer Nordea efter at have analyseret resultaterne fra næsten 11.000 forskellige aktieselskaber fra hele verden gennem de sidste otte år.

Mere konkret fandt Nordea, at virksomheder drevet af en kvinde gennemsnitligt har et årligt afkast på 25 procent, hvilket er mere end det dobbelte af de 11 procent, gennemsnittet ligger på ifølge det globale aktieindex MSCI World Index.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Hvis du har investeret i en virksomhed med en kvinde ved roret, vil du have tjent mere end på det gennemsnitlige marked”, siger Robert Næss, portfolio manager hos Nordea. Han tilføjer:

”Andre studier viser ligeså, at diversitet er en positiv faktor, men de færreste har kigget konkret på adm. direktører”, siger han og påpeger, at andre undersøgelser i højere grad kigger på bestyrelsesmedlemmer, da de er nemmere at samle data om.

Læs også: FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Af de næsten 11.000 virksomheder, der indgår i Nordeas analyse, var kun cirka 400 ledet af en eller flere kvinder. Med andre ord havde under fire procent af virksomhederne en kvindelig adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge.

Virksomheder vælger ”den sikre løsning”
Det er svært at sige, hvorfor kvinder i ledelsen betyder højere afkast, mener Robert Næss, men han nævner forskellige grunde, der kan have betydning.

En forklaring kan ifølge manageren være, at det er sværere for kvinder at få ledelsesstillinger, og at det derfor kun er de absolut bedste, der når toppen. En anden forklaring kan være, at virksomheder, der klarer sig godt, i højere grad vil ansætte kvinder, mens mere ustabile firmaer holder sig på ”den sikre side” og ansætter en mand. Sidst men ikke mindst kan det være, at kvinder simpelthen er bedre til at lede virksomheder end mænd.

Læs også: Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

Lige meget hvad det skyldes, er analysens resultater noget, Robert Næss vil tage med sig i sit videre arbejde:

”De her konklusioner er helt sikkert noget, vi vil tage med os i fremtiden, når vi overvejer at investere i en virksomhed”, siger Rober Næss.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere