30.01.2012  |  Strategi & ledelse

Nordjysk bæredygtigheds-projekt får millionstøtte

EU's Regionalfond støtter et nordjysk netværk for bæredygtig erhvervsudvikling med over tre millioner.

Det nordjyske initiativ ”Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark” har fået bevilliget støtte fra EU’s Regionalfond på 3,3 millioner.

Bag netværket står Aalborg og Hjørring Kommune i samarbejde med kommunernes erhvervscentre, Aalborg Universitet og Energi Nord.

Der er allerede en række lokale virksomheder tilknyttet projektet, der har som mål at styrke virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne og kompetencer til at udvikle nye, miljørigtige produkter og produktionsmetoder.

Videndeling og innovation
EU’s Regionalfonds støtte er bevilliget, idet netværket lever op til fondens krav om innovation, vidensdeling og samspil mellem virksomheder. Således holdes der flere gange om året netværksmøder hos en virksomhed i netværket, hvor idéer, erfaringer og perspektiver deles selv på tværs af brancher.

Fibertex A/S, som har været tilknyttet det nordjyske netværk siden projektets start, beskriver tiltaget således:

”Deltagelsen i netværket er en rigtig god mulighed for at få inspiration til det arbejde, som vi laver på miljøområdet og har gjort i mange år.”

Virksomheden deler deres erfaringer sammen med en række andre virksomheder. Blandt disse kan nævnes Siemens Windpower A/S, Aalborg Havn A/S og Gabriel A/S.

Støtten fra EU’s Regionalfond skal anvendes til udvidelse af netværket, således at flere virksomheder kan blive en del af netværket i fremtiden. Støtten åbner bl.a. op for muligheder omkring tilkøb af højt specialiserede konsulenter inden for emner såsom kompetenceudvikling, produktions- og produktudvikling, innovation samt kommunikation.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere