03.07.2014  |  Klima, miljø og energi

Nu får elbiler ladestandere langs motorvejen

Inden længe bliver det nemmere at bevæge sig rundt på motorvejene i en el-bil.

I de kommende måneder bliver der opstillet 13 ladestandere til el-biler langs motorvejsnettet. Det betyder, at el-bilister ikke længere skal køre væk fra motorvejen for lade deres biler op.

Læs også: Prøv en elbil gratis

Ladestanderne bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark, der netop har vundet et udbud, som Vejdirektoratet har gennemført. E.ON vandt udbuddet på et tilbud om at opstille 12 ladestandere på motorvejsstrækningen fra København til Aarhus samt en enkelt ladestander ved Farøbroerne.

Ladestanderne skal stå klar ved årsskiftet. De vil kunne betjene alle de gængse typer af el-biler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.

Læs også: Nye standere til hurtigopladning af elbiler i København

Samtidig åbner Vejdirektoratet forhandlinger med både E.ON og andre operatører om mulighederne for også at få opstillet ladestandere langs den sønderjyske og nordjyske motorvej. Disse forhandlinger kan ske i forlængelse af det oprindelige udbud og kræver derfor ikke et nyt udbud.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere