17.06.2020 | Klima, miljø og energi
Ny affaldsordning – Vi tager udfordringen op
Indhold fra partner Hvad er dette?
Selvom genanvendelsesprocenten for madaffald er steget i de seneste år, er der stadig meget, vi kan gøre bedre. Det skal vi i gang med, og hos Daka ReFood er vi derfor glade for regeringens beslutning om mere genanvendelse, mindre forbrænding.
Af Marianne Darling Andersen - Sales Manager - Daka ReFood
Det er dog vigtigt ikke kun at sætte fokus på plastik, men også på mulighederne i organisk affald. Potentialet er stort for både at spare CO2 og genanvende værdifulde næringsstoffer i madaffaldet.
Lad os tage et konkret eksempel. Et års madrester fra en mellemstor restaurant, der i forvejen arbejder på at minimere madspildet, bliver til gødning nok til næsten 8 ton gulerødder, 159 dages varme i en gennemsnitlig husstand, mens restaurantens fedt og olie giver biodiesel til godt 10.000 km i en personbil. Samtidig spares atmosfæren for mere end 3 ton CO2.
Det er klogt, når regeringen vil overlade en større del af sorteringen og forædlingen til private virksomheder. Hos Daka ReFood er vi helt klar til at modtage stigende mængder madaffald fra hoteller, restauranter, kantiner, supermarkeder og industrien. Vi er allerede i fuld gang med at udvikle fremtidens teknologier, der kan være med til at skabe nye, grønne arbejdspladser.
Stigende mængder åbner spændende muligheder for at tænke nyt og forfine produkterne yderligere. I dag anvender vi primært det organiske affald til biogas og gødning. Det er godt, men vi ser også nye muligheder, hvor restprodukterne kan få helt nyt liv. Tænk bare på mulighederne i kaffegrums, der ikke bare kan bruges til at dyrke champignon, men rummer værdifulde olier med helt særlige egenskaber. Eller i brød, der - hvis det sorteres - kan gå direkte til dyrefoder og erstatte dyrt importerede foderprodukter med en høj klimabelastning.
Opbakningen og viljen fra erhvervslivet er på plads, så nu kan innovation og initiativ blomstre både i kommuner og industrien til gavn for jord, luft og vandmiljø.
Klima, miljø og energi

HimmerLand er nu REFOOD-certificeret, og tager et skridt i den grønne retning
Portionsanretninger, doggybags til gæsterne og øget fokus på affaldssortering. Det er blot nogle af de tiltag Daniel Ditman Pedersen har implementeret i HimmerLand, siden han tiltrådte stillingen som Køkkenchef den 1. september 2020.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Cafe ROD – Bæredygtighed i alle hjørner i Hjørring
Hos Cafe ROD i Hjørring, som åbnede hen over sommermånederne, har man fra start haft en klokkeklar vision – man vil have den bæredygtige tankegang ud i alle hjørner af cafeen!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fårup Sommerland – genanvendelse helt ude i skoven
I Fårup Sommerland har man hen over sommeren 2020 sat ekstra ind på den grønne omstilling. Man har nemlig i forbindelse med højsæsonen indgået endnu et samarbejde med Daka ReFood, som nu både afhenter brugt fritureolie og madaffald, hos den nordjyske forl
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ReFood Organizer – din nye ven i køkkenet!
ReFood Organizer er lavet til det effektive køkken, hvor tid er penge og bæredygtighed er en del af firmaets DNA.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Alfred Pedersen & Søn – hvorfor skal gode grøntsager gå til spilde?
Hos det fynske gartneri, Alfred Pedersen & Søn, får man det maksimale ud af hver en tomat, peber og agurk, ved at sælge ”de grimme grøntsager”, som ellers ville gå til spilde!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

WORKSHOP: Bedre køkkenprocent gennem bedre udnyttelse af råvaren!
Går du med tanker om bæredygtig drift i dit storkøkken eller restaurant, så har REFOOD Mærket det helt rigtige event til netop dig!
Indhold fra partner