17.06.2020 | Klima, miljø og energi
Ny affaldsordning – Vi tager udfordringen op
Indhold fra partner Hvad er dette?
Selvom genanvendelsesprocenten for madaffald er steget i de seneste år, er der stadig meget, vi kan gøre bedre. Det skal vi i gang med, og hos Daka ReFood er vi derfor glade for regeringens beslutning om mere genanvendelse, mindre forbrænding.
Af Marianne Darling Andersen - Sales Manager - Daka ReFood
Det er dog vigtigt ikke kun at sætte fokus på plastik, men også på mulighederne i organisk affald. Potentialet er stort for både at spare CO2 og genanvende værdifulde næringsstoffer i madaffaldet.
Lad os tage et konkret eksempel. Et års madrester fra en mellemstor restaurant, der i forvejen arbejder på at minimere madspildet, bliver til gødning nok til næsten 8 ton gulerødder, 159 dages varme i en gennemsnitlig husstand, mens restaurantens fedt og olie giver biodiesel til godt 10.000 km i en personbil. Samtidig spares atmosfæren for mere end 3 ton CO2.
Det er klogt, når regeringen vil overlade en større del af sorteringen og forædlingen til private virksomheder. Hos Daka ReFood er vi helt klar til at modtage stigende mængder madaffald fra hoteller, restauranter, kantiner, supermarkeder og industrien. Vi er allerede i fuld gang med at udvikle fremtidens teknologier, der kan være med til at skabe nye, grønne arbejdspladser.
Stigende mængder åbner spændende muligheder for at tænke nyt og forfine produkterne yderligere. I dag anvender vi primært det organiske affald til biogas og gødning. Det er godt, men vi ser også nye muligheder, hvor restprodukterne kan få helt nyt liv. Tænk bare på mulighederne i kaffegrums, der ikke bare kan bruges til at dyrke champignon, men rummer værdifulde olier med helt særlige egenskaber. Eller i brød, der - hvis det sorteres - kan gå direkte til dyrefoder og erstatte dyrt importerede foderprodukter med en høj klimabelastning.
Opbakningen og viljen fra erhvervslivet er på plads, så nu kan innovation og initiativ blomstre både i kommuner og industrien til gavn for jord, luft og vandmiljø.
Klima, miljø og energi

Vi skal ikke bare have mad i dag, men også i morgen
Henrik Seierø sidder i bestyrelsen for Foreningen REFOOD mærket. Til daglig står han i spidsen for ISS kantinen hos Company House 1 og 2 i Vallensbæk Strand.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Mere end blot et sundt måltid mad
”Et vegetarisk måltid, serveret i en skål, som består af en variation af forskellige grøntsager, korn og kerner, serveret kold”. Sådan lyder den klassiske beskrivelse af den lækre Buddha Bowl.
Indhold fra partner
Medarbejder

Ny fabrikschef på Dakas fabrik i Randers, men kursen er den samme
Gennem årene har Daka i Randers kæmpet med lugtgener i forhold til naboerne. Mange tiltag har været afprøvet med svingende held, indtil der for alvor kom et gennembrud sidste forår, da der blev installeret et nyt lugtforbrændingsanlæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Daka Denmark får bæredygtighedspris af Hedensted Kommune
Hos Daka er man stolt af at modtage Hedensted Kommunes bæredygtighedspris 2020. Prisen uddeles til en virksomhed, der med sit virke på klima- og energiområdet fortjener en anerkendelse.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fælles om at give naturens ressourcer tilbage
Daka udgiver i dag sin bæredygtighedsrapport for 2021. Blandt hovedbudskaberne er at samarbejde og partnerskab er afgørende for at skabe optimal recirkulering, der sikrer, at landbruget og fødevaresektoren får mest muligt ud af naturens ressourcer, hele v
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Internationalt anerkendt markforsøg fejrer 20-års jubilæum
Danmark er et foregangsland på miljømæssig forsvarlig recirkulering af samfundets organiske ressourcer
Indhold fra partner