03.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny database afslører investorers kontroversielle investeringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar lancerer nu en omfattende database, der kortlægger institutionelle investorers kontroversielle investeringer: www.xklude.com

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar lancerer nu en omfattende database, der kortlægger institutionelle investorers kontroversielle investeringer. www.xklude.com giver overblik over de kontroversielle investeringer på 26 investorers aktielister. Målet er at dække de største investorer i hele Europa over det næste halve år.

Xklude.com rangerer både nordiske storinvestorer og globale børsnoterede selskaber efter en ny kontroversielscore, der giver mulighed for at sammenligne investorer og selskaber på en række kontroversielle parametre.

Databasen tilbydes både i en gratis (freemium) og en betalings (premium) version, som giver mere avancerede søgemuligheder og viser dybere og flere søgeresultater.

"Vi har har gennem flere år fulgt de største institutionelle investorers investeringer tæt. Som et dybdeborende erhvervs- og finansmedie med en samfundsansvarlig sektion er vi naturligt interesserede i at undersøge og videreformidle til vores læsere og andre interesserede, hvordan pensionskasser og andre store investorer forvalter deres mandater på en etisk målestok," siger Redaktør på Økonomisk Ugebrev, Joachim Kattrup.

Det gælder grønne aktier såvel som investeringer i børsnoterede selskaber, som af forskellige årsager kan identificeres som kontroversielle. Kortlægningen af investorernes investeringer har vi løbende foretaget gennem de seneste år, oplyser han. 

"Det nye er, at vi har systematiseret indsigten over de kontroversielle investeringer i en database, som vi har døbt Xklude. Nu kan mange flere får indsigt i bl.a. danske og udenlandske pensionskassers mere etiske betændte investeringer," siger Joachim Kattrup. 

Databasen giver brugerne et overblik over, hvilke børsnoterede selskaber, som er forbundet til et eller flere kontroversielle emner, og hvilke institutionelle investorer, som har investeret i selskaberne.

Med andre ord viser databasen, hvem der bidrager til den finansielle værdikæde i for eksempel kulindustrien, eller til selskaber der ikke lever op til formelle krav til menneskerettigheder – for blot at nævne to ud af de i alt 28 kontroversielle temaer, som er indeholdt i databasen.

Databasen findes på www.xklude.com

Mere fra Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

https://ugebrev.dk/samfundsansvar/

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar – om ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar er et erhvervsmedie, der skarpt fokuserer på erhvervslivets og investorernes samfundsansvar. Portalen har fokus på ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab gennem professionel journalistik, databaserede analyser og ratings.  Hertil komm…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere