Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

En ny rapport viser på overraskende vis, at der internationalt er stor opbakning til klimahandling. "Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement," fortællere forskerne bag undersøgelsen.

Ifølge rapporten tror under halvdelen på, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til bekæmpelsen af klimakrisen. Foto: 123rf.com.

03.07.2024

CSR.dk

Umiddelbart kan det godt virke, som om verden er dybt splittede, når det kommer til bekymringen for klimaforandringer – og viljen til at gøre noget ved dem.

Landmænd overalt i Europa demonstrerer mod grøn klimapolitik og De Gule Veste i Frankrig marcherer gennem Paris’ gader med kampråb og klimapolitiske slogans.

Men ny forskning publiceret i Nature Climate Change viser, at 86 procent af verdens befolkning faktisk støtter klimahandling, mens 89 procent mener, at deres egen regering skal gøre mere for at tackle og bekæmpe klimaforandringerne.

Læs også: Derfor skal ESG-folk gå op i kommunikation

Og det overrasker Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, der alle er professorer og forfattere til rapporten.

”Selvom vi forventede at flere går ind for klimahandling i specifikke, var vi faktisk overraskede over at finde ud af, at procentdelen af borgerne, der er pro-klima er høj, når man kigger på tværs af landene,” fortæller de i et interview med CarbonBrief.

Hvad der også er interessant er, at respondenterne i undersøgelsen, som omfatter 130.0000 adspurgte fordelt over 125 lande, systematisk undervurderer andre borgeres villighed til at tage aktion. 

Studiet viser nemlig, at blot 43 procent af verdens befolkning tror, at andre vil give 1 procent af deres indkomst til at støtte klimaet.

Forskerne kalder resultatet for en såkaldt opfattelseskløft, som eksisterer mellem vores egen og andres holdning til klimaet. 

Og det kan der være mange grunde til, påpeger de.

Læs også: Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

”Før i tiden har medier givet utroligt meget opmærksomhed til et lille antal klimaskeptikere. Derudover er klimaforandringerne grundlæggende svære at tackle. Folk kan fejlagtigt få den opfattelse, at de langsomme fremskridt i bekæmpelsen af klimakrisen skyldes en udbredt mangel på engagement – personligt og politisk,” siger de til CarbonBrief.

”I vores øjne er det mere vigtigt nu at ændre denne opfattelseskløft, end det er at prøve at forstå dens oprindelse. Ifølge adfærdseksperter er mennesker ’betingede samarbejdspartnere’ – vi bidrager mere til det fælles gode, hvis vi tror, at andre også gør det. Derfor er pessimisme om andres indsats skadeligt,” fortsætter forskerne.

Derfor håber Peter Andre, Teodora Boneva, Felix Chopra og Armin Falk, at deres forskning kan få flere til at få øjnene op for, at der faktisk er utrolig stor opbakning til at få bugt med klimakrisen. 

– HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V