19.12.2019  |  Medarbejder

Ny rapport: Trivsel på arbejdspladsen betaler sig

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der kan være klare gevinster for virksomheder ved at investere i medarbejdernes trivsel. En ny rapport fra Krifas Videncenter for Arbejdsmiljø og tænketanken Kraka dokumenterer sammenhæng mellem arbejdslyst, færre sygedage, godt helbred og mindre stress. Undersøgelsen er den første af sin art.

Ifølge Krifa er formålet med undersøgelsen at bidrage med ny viden om arbejdslystens betydning for danske lønmodtagere og deres arbejdsliv. 

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med Danmarks Statistik blandt 4.500 lønmodtagere, og den viser bl.a. at der er en tydelig sammenhæng mellem god arbejdslyst og godt helbred: Lønmodtagere, som har god arbejdslyst, er mere tilfredse med eget helbred, har færre sygedage og lavere selvvurderet stressniveau end lønmodtagere med lav arbejdsglæde.

Derudover viser undersøgelsen, at der er en klar sammenhæng mellem lønmodtagernes arbejdslyst, og om de vælger at blive i deres nuværende job. Dermed kan virksomheders investering i trivsel på arbejdspladsen være med til at  fastholde værdifulde medarbejdere i virksomheden.

Download rapporten her

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere