04.10.2022  |  Strategi & ledelse

Ny rapport: Virksomheder greenwasher med lederes lønninger

Ledere bliver belønnet, når de formår at få virksomheden til at nå flere klimamål. Sådan lyder flere og flere virksomheders lønstrategi, men målene for direktørers klimaperformance er ofte så udefineret, at tiltaget ingen reel effekt har. Det konkluderer ny rapport foretaget af As You Sow.

Blandt USA’s 47 mest CO2-udledende virksomheder vil 89 procent enten dumpe eller kun lige akkurat bestå, når det kommer til bæredygtighed i deres lønstrategier.

Det konkluderer nonprofitorganisationen As You Sow i en ny undersøgelse af virksomhedernes kommunikation og reelle tiltag.

”At lade klimamål indgå i direktørers løn kan enten skabe incitament til reduktionsfremskridt eller så kan det være endnu en form for greenwashing,” siger hovedforfatteren bag rapporten, Melissa Walton. ”Rapporten gør det muligt for investorer at forstå forskellen mellem de to”.

Læs også: AP slår fast: Vil være i pensionbranchens grønne elite

Blandt de virksomheder, som eksplicit har bundet deres direktørs løn til opfyldelsen af klimamål, fandt As You Sow, at målene var formuleret ukonkret, ukvantificerbart og uden at skabte tilstrækkeligt incitament til at reducere virksomhedens drivhusgasudledninger.

Mens Xcel Energy formåede at få et 10-tal for deres kvantitative mål, der er bundet til direktørlønnen, så præsterede ingen af de 47 virksomheder at få et 12-tal. Det havde krævet, at virksomhederne havde bundet lederens løn på, at virksomhedens CO2-udledninger stemmer overens med Paris-aftalens målsætninger.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere