13.05.2015  |  Strategi & ledelse

Nye standarder for miljøledelse på vej

Den nye guide til miljøledelse kommer til efteråret i en ny, revideret udgave med øget fokus på topledelsen og risikostyring.

Til efteråret kommer en revideret udgave af ISO 14001 - miljøledelsesstandarden, der i den nyeste udgivelse har fokus på risikostyring og ledelsens rolle.

Miljøledelsesstandarden vil i den nye udgivelse have et stærkt fokus på øget vægt hos topledelsen og øget fokus på virksomhedens miljømål og udvikling, samt flere og større krav til virksomhedens eksterne kommunikation.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: SMV'er kan tjene penge på CSR

Jesper Lauridsen, der som konsulent i Dansk Standard har udarbejdet rapporten, mener, at topledelsens mere fremtrædende rolle også præger styringen omkring CSR og miljøansvar.

”"I den nye ISO 14001 er topledelsens rolle beskrevet tydeligere i forbindelse med miljøledelsessystemet. Det er blevet mere eksplicit, hvad topledelsen skal tage sig af"”, siger han og uddyber:

”"Det handler selvfølgeligt om, at man ønsker, at topledelsen bliver inddraget i beslutningsprocesserne ved at tage aktivt stilling til, hvor det er, at virksomheden vil sætte ind, når det gælder miljø. På den måde bliver det nemmere at gøre ledelsesstandarden til en naturlig del af virksomhedens miljøarbejde”."

Læs også: Eksporten af grøn energiteknologi vækster kraftigt

I den nye udgave af ISO 14001 har Dansk Standard også forsøgt at skabe synergi på tværs af de forskellige standarder jævnfør high level structure.

”"Denne nye ramme skal hjælpe virksomhederne bedre på vej ved at skabe øget sammenhæng mellem de forskellige ledelsesstandarder og anvende fælles sprog på tværs af alle standarder"”, siger Jesper Lauridsen og peger på, at det burde gøre det lettere at indarbejde miljøledelsessystemet i centrale forretningsprocesser. 

-JPN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere