06.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Nyt inspirationskatalog skal fremme cirkulære indkøb

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et nyt inspirationskatalog, udformet på baggrund af et EU-projekt, giver ny viden om samt best-practices for grønne indkøb og cirkulære udbud.

Indkøb spiller en central rolle i udviklingen mod en mere cirkulær økonomi. Rapporterne fra EU-projektet skal hjælpe kommuner og offentlige institutioner til at ændre praksis for udbud og indkøb, så der i hele processen bliver tænkt - og forventet - mere bæredygtigt. Cirkulære indkøb kan på denne måde være med til at fremme markedet for cirkulære løsninger.

Både Miljøstyrelsen og Region Hovedstaden har været med til at udvikle dele af rapporten, som nævner tre elementer som værende nødvendige at bringe i spil for at fremme cirkulære indkøb:

  • Fokus på service i stedet for produkter
  • Fokus på produktets design, brugsfase og levetid
  • Fokus på markedsdialog

Af danske projekter nævnt i rapporten er Herning Kommune, som via en ny forretningsmodel for at afhænde og genbruge arbejdstøj fra kommunens medarbejdere, forventes at spare kommunen næsten 50.000 kr. og 1011 tons CO2 over en 4-årig periode.

Læs alle rapporterne fra projektet her

Læs rapporten "Circular Procurement - best practice report" her

Læs den danske sammenfatning af rapporten her

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere