Nyt program skal sikre fremgang for ligestilling mellem kønnene
Global Compact Network Denmark lancerer ambitiøst program, der skal fremme ligestilling i Danmark. Det halter nemlig alvorligt på området, hvor Danmark er faldet til en drastisk 29. plads på verdensranglisten. Det viser en ny rapport, der udkom 31. marts.
Det er slut med at kalde Danmark et foregangsland, når det kommer til ligestilling. Det slår World Economic Forum fast med syvtommersøm i ’Global Gender Gap Report 2021’, der udkom 31. marts.
Danmark bliver fremhævet i rapporten som ét af de lande i verden med en ellers udviklet økonomi, hvor løngabet er allerstørst. Det er med til at sikre os en chokerende 29. plads mod sidste års 14. plads. Denne realitet udspiller sig, alt imens vores nordiske naboer – Island, Norge, Finland og Sverige – rangerer i top fem.
”Fremgang er ikke noget, der sker af sig selv.”
Sådan lød det fra Global Compact Network Denmarks direktør, Sara Krüger Falk, da hun sammen med Nasdaq og UN Women ringede med børsklokkerne på Kvindernes Internationale Kampdag . Hun udtrykte håb om, at Danmarks 14. plads fra 2019 ville være bedre i 2020, men at håb alene ikke er godt nok. Dagens budskab fra World Economic Forum bekræfter det udsagn ganske eftertrykkeligt. Der er brug for konkret handling.
Nyt program skal fremme ligestillingen
Global Compact Network Denmark tager udfordringen seriøst og trækker i arbejdstøjet. Derfor lancerer vi nu programmet Target Gender Equality. Programmet støtter virksomheder i at sætte ambitiøse og realistiske mål for kvinders repræsentation og lederskab. Læs mere