11.02.2015  |  Strategi & ledelse

Nyt projekt vil fremme bæredygtigt byggeri

Med midler fra Industriens Fond skal projektet Sustainable Build samle byggeriets aktører på tværs af værdikæden og skabe et fælles fokus på bæredygtig produktion i byggeriet.

Markedet for bæredygtigt byggeri vil ifølge Dansk Arkitektur Center overstige 440 milliarder euro i 2015, hvilket er en vækst på 28 procent siden 2013. Her står Europa alene for halvdelen af markedet på verdensplan, og det giver gode muligheder for danske virksomheder.  

Derfor har Industriens Fond bevilget en samlet ramme på knap seks millioner kroner til projektet Sustainable Build, der vil skabe en fælles innovations- og formidlingsplatform for materialeproducenter, bygherrer, arkitekter, konstruktører, ingeniører, forskere, investorer, beslutningstagere og private og offentlige aktører på tværs af branchen.

”De påtrængende klima- og miljøudfordringer har skabt et hastigt voksende marked for bæredygtige materialer og komponenter til byggeriet – og for såkaldt ’cirkulære’ byggeprocesser med fokus på ressourceoptimering og genanvendelse. Det marked skal de danske virksomheder have så stor en del af som muligt”, siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

Samarbejde på tværs af værdikæden
Sustainable Build vil blive bygget op som et partnerskab mellem private og offentlige aktører på tværs af værdikæden for at finde løsninger på, hvordan barriererne for det bæredygtige byggeri kan fjernes.

Herudover vil projektet bringe større etablerede virksomheder sammen med mindre vækstvirksomheder og start-ups for at accelerere nye bæredygtige løsninger.

”Tværfaglige partnerskaber er en helt nødvendig vej til innovation og udvikling i byggebranchen, som traditionelt er præget af stærk silodannelse”, siger Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center.

Sustainable Build er udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center og LeaderLab.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere