28.03.2019
Oeko-Tex udvider STeP til læder
Indhold fra partner Hvad er dette?
Fremover bliver det også muligt at certificere lædervarer med Step by Oeko-Tex. Det skal sikre muligheden for mere miljørigtige og bæredygtige processer inden for læderproduktion.
Oeko-Tex udvider Sustainable Textile and Leather Production Certificate (STeP), således at det nu også dækker læder. Dermed bliver det fra 1. april lettere at arbejde miljømæssigt forsvarligt og bæredygtigt med læder. Hidtil har STeP været forbeholdt tekstilvarer.
Læder er problematisk at producere særligt i garvningsprocessen. Med STeP hjælper Oeko-Tex med at designe mere miljøvenlige og bæredygtige produktionsprocesser, ligesom det kan bidrage til at kommunikere disse på en transparent facon.
”Efterspørgslen efter produkter, der er blevet testet for skadelige stoffer og er produceret under bæredygtige og socialt ansvarlige forhold, er stigende – også når det kommer til lædervarer. Forbrugerne lærer hurtigt, at deres forbrugsvaner har indflydelse på deres familie og vores miljø. Brands, retailere og producenter skal være rustet til denne opvågnen, og med STeP kan vi tilbyde dem det ideelle værktøj til at gøre dette,” siger generalsekretær i Oeko-Tex Georg Dieners.
Alle led af produktionen kan certificeres, og med STeP analyseres alle relevante forhold som for eksempel kemihåndtering, miljøstyring og social ansvarlighed. Dermed opnår man et overblik over den aktuelle situation, og hvor der er plads til forbedring.
Du kan læse mere på Oeko-Tex.com.Få hjælp til ansvarlig virksomhedsadfærd. Læs DM&T's vejledning her.
Menneskerettigheder

Nyt redskab hjælper mode- og tekstilbranchen med at styrke menneskerettigheder internationalt
Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil lancerer redskabet ’Getting it Right’. Det skal hjælpe de danske mode- og tekstilvirksomheder med at udøve due diligence i henhold til de internationale retningslinjer, og bliver dermed et vigtigt element i branchens ansvarlige virksomhedsadfærd med særligt fokus på menneskerettigheder.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Covid-19 har rusket op i branchens strategiske selvforståelse
Covid-19 har ikke kun været negativ for de danske mode- og tekstilvirksomheder. Den har nemlig givet et kærkomment frirum til at stoppe op og reflektere. Det har givet anledning til nogle interessante overvejelser om værdier og strategiske beslutninger, som en professor og forsker ved Aalborg Universitet folder ud i et igangværende studie. DM&T giver dig her de foreløbige konklusioner.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Modebrands går efter FSC-certificering
Flere brands i branchen er gået på jagt efter FSC-certificeringer til værdikæden. Men hvorfor? Vi spørger to brands, der er lykkedes med det, samt FSC selv
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Coronakrisen kan blive katalysator for modebranchens bæredygtige omstilling
DM&T’s to bæredygtighedseksperter sætter i denne kronik fokus på de strategiske muligheder, coronakrisen medfører for modebranchen. Der er nemlig basis for at bruge krisen til at accelerere den bæredygtige omstilling, men det kræver samarbejde...
Indhold fra partner
Kommunikation

DM&T kæmper også mod tøjspild men opfordrer samtidig til mere transparens og reelt samarbejde
Forbrugerrådet TÆNK har netop lanceret sin store kampagne mod tøjspild. DM&T støtter den overordnede sag, men opfordrer til større transparens og øget samarbejde,hvis ambitionen om en bæredygtig omstilling med mindre tøjspild for alvor skal materialiseres
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sådan skaber man et godt netværk
Har du lyst til at være en del af et netværk? Det behøver slet ikke være svært, og derfor har vi spurgt syv netværksdeltagere om deres største overraskelser og bedste råd, hvis man vil i gang med netværksidéen.
Indhold fra partner