28.03.2019

Oeko-Tex udvider STeP til læder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fremover bliver det også muligt at certificere lædervarer med Step by Oeko-Tex. Det skal sikre muligheden for mere miljørigtige og bæredygtige processer inden for læderproduktion.

Oeko-Tex udvider Sustainable Textile and Leather Production Certificate (STeP), således at det nu også dækker læder. Dermed bliver det fra 1. april lettere at arbejde miljømæssigt forsvarligt og bæredygtigt med læder. Hidtil har STeP været forbeholdt tekstilvarer.

Læder er problematisk at producere særligt i garvningsprocessen. Med STeP hjælper Oeko-Tex med at designe mere miljøvenlige og bæredygtige produktionsprocesser, ligesom det kan bidrage til at kommunikere disse på en transparent facon.

”Efterspørgslen efter produkter, der er blevet testet for skadelige stoffer og er produceret under bæredygtige og socialt ansvarlige forhold, er stigende – også når det kommer til lædervarer. Forbrugerne lærer hurtigt, at deres forbrugsvaner har indflydelse på deres familie og vores miljø. Brands, retailere og producenter skal være rustet til denne opvågnen, og med STeP kan vi tilbyde dem det ideelle værktøj til at gøre dette,” siger generalsekretær i Oeko-Tex Georg Dieners.

Alle led af produktionen kan certificeres, og med STeP analyseres alle relevante forhold som for eksempel kemihåndtering, miljøstyring og social ansvarlighed. Dermed opnår man et overblik over den aktuelle situation, og hvor der er plads til forbedring.

Du kan læse mere på Oeko-Tex.com.

Få hjælp til ansvarlig virksomhedsadfærd. Læs DM&T's vejledning her.

Mere fra Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil

www.dmogt.dk

Dansk Mode & Textil, eller DM&T i daglig tale, har været branchens naturlige omdrejningspunkt siden 1895, og er i dag en moderne branche- og arbejdsgiverorganisation med indsigt i medlemmernes hverdag og de udfordringer, branchen står over for.   DM&T repræsenterer mere end 300 virksomheder, som dagligt nyder godt af DM&T’s faglige rådgivning, i…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere