23.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Organisation: Manglende ressourcer betyder økonomiske tab og udryddede afgrøder

Hvis ikke kurven for udnyttelsen af verdens naturressourcer vender inden 2030, advarer World Economic Forum, at flere af verdens økonomier vil lide store tab og afgrøder vil blive udryddet.

Fødevarer, tøj, huse og biler. Alt vi mennesker omgiver os med af producerede ting er afhængige af de ressourcer, planeten stiller til rådighed.

Men ifølge World Economic Forum har udvinding og bearbejdning af disse ressourcer haft så stor effekt de seneste 50 år, at halvdelen af verdens BNP er i fare, hvis man ikke får stoppet trenden inden 2030.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Børsen.

Læs også: Erklæring: Virksomheder kræver obligatorisk rapportering på biodiversitet

“Alle virksomheder er afhængige af naturen. Men industrier, der er direkte afhængig af naturen og økosystemer som for eksempel landbrug, fiskeri, medicinalindustrien, byggeri og energi er i særlig høj risiko og har brug for at omstille sig hurtigt,” siger Akanksha Khatri, chef for natur og biodiversitet i World Economic Forum, til Børsen.

Ifølge organisationens egne beregninger bliver der i skrivende stund investeret mellem 6,6 og 13,6 milliarder dollar årlig i biodiversitet.

Det vil dog kræve investeringer på mellem 722 og 967 milliarder dollar, hvis man skal være succesfuld i at stoppe tabet helt.

Akanksha Khatri mener derfor, at virksomheder bør se på disse typer af investeringer, da markedet vil belønne dem, der omstiller til en naturpositiv forretningsmodel.

Ingen morgenkaffe
Hun giver kaffeindustrien som eksempel på en branche, der ikke kan blive ved med at drive forretning, som de gør nu.

Læs også: Ny biodiversitetspilot har penge med til samarbejder

Akankha Khatri estimerer, at kaffe vil være udryddet i 2040-45, hvis nedbrydningen af land fortsætter i det tempo, som det gør nu.

Bønder og virksomheder i industrien er derfor gået sammen om at finde alternative løsninger – og det skal andre også, mener hun, da det vil sprede sig som ringe i vandet.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere