OVERSKUDSMAD TIL SOCIALT UDSATTE

Madklubbens grønne konceptrestaurant FOOD CLUB har etableret et samarbejde med takeaway-portalen Just Eat om at levere overskydende mad til Kirkens Korshærs Herberg.

12.03.2019

Sponseret

REGA

Selvom der løbende optimeres på indkøb og drift, og FOOD CLUB har gode intentioner om sit grønne bæredygtige koncept, er der hver aften overskydende mad fra restaurantens tag-selv-bord. I forvejen samarbejder FOOD CLUB med madspilds-app’en Too Good To Go, men nu går de skridtet videre i kampen mod madspild. Overskudsmaden fejler intet, men må af lovgivningsmæssige årsager ikke sælges dagen efter. Derfra udsprang ideen til samarbejdet, hvor FOOD CLUB står for overskudsmaden og Just Eat for logistikken – og tiltaget bliver pro bono for begge virksomheder.

– Med vores nye koncept i samarbejde med Just Eat, bidrager FOOD CLUB til, at de socialt udsatte i samfundet kan få en rigtig god og sund madoplevelse med råvarer af høj kvalitet. Madspild er drønærgerligt, så tiltaget her er virkelig en ønskeløsning på den evige udfordring med overskydende mad, fortæller Christopher Haar, som er partner på FOOD CLUB sammen med Martin Alf og stifter af Madklubben, Anders Aagaard.

Ved åbningen af FOOD CLUB i 2018 udtalte Anders Aagaard: ”Vi skal ramme plet i forhold til der, hvor samfundet er på vej hen: Bedre råvarer, mindre madspild og mere sammenhold, når vi spiser ude. Det er et koncept, vi tror på, kan blive rigtig stort.”

Dette stemmer i høj grad overens med det nye samarbejde. Hver tirsdag til og med lørdag vil Just Eat hente overskudsmad hos FOOD CLUB og levere den til Kirkens Korshærs Herberg. Hos Just Eat støtter man gerne lokale initiativer og stiller ressourcer til rådighed.

– Vi er takeaway-partner for rigtig mange restauranter, og vi ved, at madspild er en stor udfordring for branchen og noget som mange restauranter har et ønske om at handle på. Derfor er vi også glade for at kunne tage del i dette initiativ sammen med FOOD CLUB. Dette er blot starten på flere lignende tiltag, og vi håber, at det kan stille et godt eksempel for, hvordan vi sammen kan være med til at mindske madspild og samtidig hjælpe nogle af samfundets mere sårbare borgere, siger Kamilla Dannemarre Meincke, Brand Manager fra Just Eat.

Kirkens Korshær driver til dagligt en kantine på Herberget på Nørrebro, men økonomiske forhindringer gør, at mange af brugerne og beboerne ikke har mulighed for at købe mad på daglig basis.

– Vi har hidtil forsøgt at lave en ugentlig madaften med vores begrænsede budget, hvor vi tydeligt har set, hvor meget et måltid og fællesskab betyder. Der sænker sig en ro over vores beboere, og der går lystige og gode snakke rundt om bordet. Der opstår også en relation og tillid mellem beboere og personale, som er så vigtig for samarbejdet mellem os alle på herberget. Samarbejdet med Just Eat og FOOD CLUB vil mætte langt flere munde, og det er vi virkelig glade for.”, siger Kristina Kjær Lundeborg fra Kirkens Korshær.

Samarbejdet med Just Eat og FOOD CLUB vil ifølge Kristina Kjær Lundeborg mætte langt flere munde, hvilket skaber glæde for alle parter.

I REGA er vi naturligvis også begejstret for samarbejdet og det både madspildsreducerende og medmenneskelige initiativ.

03.08.2021REGA

Sponseret

Ha' en holdning til madspild - det har vi

04.02.2021REGA

Sponseret

På jagt efter fremtidens takeaway emballage

02.02.2021REGA

Sponseret

Et kig ind i fremtidens madkultur

04.12.2020REGA

Sponseret

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM

04.12.2020REGA

Sponseret

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!

04.12.2020REGA

Sponseret

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED