30.03.2021  |  Klima, miljø og energi

P+ er åbne om klimabelastende investeringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

I en ny rapport kan medlemmerne af P+ få overblik over, hvordan pensionskassen forholder sig til de mest klimabelastende selskaber i porteføljen. Hensigten er at øge gennemsigtigheden og åbenheden omkring P+'s investeringer.

Som et led i P+, Pensionskassen for Akademikeres arbejde med at bidrage aktivt til den grønne omstilling er pensionskassen en del af det globale investorinitiativ Climate Action 100+. Initiativet samler cirka 500 investorer, der ønsker at gå i dialog med verdens mest klimabelastende selskaber om selskabernes klimarisici og deres negative påvirkning på klimaet.

I forlængelse af et medlemsforslag på P+’s generalforsamling i 2020, har P+ netop udgivet en samlet rapport om pensionskassens investeringer i de selskaber, der i dag hører til blandt de mest klimabelastende i porteføljen, og som indgår i investorinitiativet Climate Action 100+. Det fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i P+, Kirstine Lund Christiansen:

”Som medlemsejet pensionskasse ønsker vi at give vores medlemmer et større indblik i, hvad deres pension bliver investeret i. Med rapporten om vores investeringer i de selskaber, der indgår i Climate Action 100+, kan vores medlemmer få overblik over, hvad vi har foretaget os hidtil, og hvad vi planlægger af initiativer i fremtiden, når det gælder de meste klimabelastende selskaber i vores portefølje.”

Omfattende tiltag på klimaområdet
I rapporten fremgår det blandt andet, at P+ har iværksat en række omfattende tiltag på klimaområdet det seneste halve år.

”Vi er i fuld gang med at revurdere vores portefølje, hvor vi tager kritisk stilling til selskaber som er meget CO2-intensive. I overensstemmelse med anbefalingerne fra FN-organisationen Net-Zero Asset Owner Alliance har vi valgt at arbejde sektorbaseret, hvor vi starter med at se på de mest klimabelastende sektorer først.”

Senest har P+ i december solgt de sidste kulselskaber i porteføljen, mens pensionskassen i februar besluttede frasalg af 30 af porteføljens største olieselskaber. Og arbejdet fortsætter. Det fortæller Kirstine Lund Christiansen:

”I løbet af i år vil vi vurdere de resterende olieselskaber samt forsyningsselskaber i porteføljen. Vi har prioriteret forsyningsselskaberne som den næste sektor, da selskabernes afbrænding af store mængder kul og gas gør dem ansvarlige for en tredjedel af den globale CO2-udledning.”

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere