27.02.2013  |  Strategi & ledelse

Partnerskab: Coca-Cola og WWF vil redde isbjørnen

Gennem et nyt samarbejde vil Coca-Cola og WWF redde isbjørnen, som er truet på grund af den globale opvarmning. Rollefordelingen er klar: Coca-Cola udnytter sine enorme markedsføringsmuskler til at skabe opmærksomhed om problemet, mens WWF leverer ekspertise i isbjørnens levevilkår.

I denne uge skyder Coca-Cola og miljøorganisationen WWF den europæiske kampagne ”Artic Home” i gang i Danmark. Målet er at samle penge ind til WWFs arbejde med at redde isbjørnen, der er truet på livet, fordi isen i det arktiske område smelter hastigt som følge af global opvarmning.

Læs også: Kunsten at samarbejde med en NGO

Konkret har Coca-Cola forpligtiget sig til at støtte WWFs isbjørne-indsats med 3 millioner euro over tre år. Samtidig bruger læskedrik-giganten alle sine markedsføringsplatforme til at skabe opmærksomhed om isbjørnens situation og opfordrer forbrugerne til at støtte projektet med donationer.

Isbjørnemor og hendes to unger
Mikael Bonde Nielsen, der er Communication Director i Coca-Cola Nordic siger til csr.dk:

"Vores rolle er at sælge kampagnen via et voldsomt medietryk på tv, print, digitale medier og sociale medier i 16 europæiske lande. Selv vores emballage bruger vi til at gøre opmærksom på isbjørnenes situation - i den kommende tid sætter vi billedet af en isbjørnemor og hendes to unger på alle flasker og dåser. Vi kan altså virkelig flytte noget markedsføringsmæssigt, og når vi kombinerer den styrke med WWF, er vi i stand til at nå meget langt,”

Rammer ny målgruppe
De indsamlede midler går til WWFs arbejde i det arktiske område, som blandt andet inkluderer forskning og bevaringsarbejde af den sidste is i et 1,4 millioner kvadratkilometer stort område i Nord Grønland og det nordlige Canada.

Læs også: Dialog tager brodden af aggressive NGO'er

Samlet set har WWF arbejdet for at beskytte Arktis i 20 år – blandt andet med at forstå og understøtte naturens muligheder for at tilpasse sig forandringerne i klimaet. Gitte Seeberg, der er generalsekretær i WWF Danmark tror, at samarbejdet med Coca-Cola udover en økonomisk håndsrækning kan sikre, at organisationen giver en ny målgruppe en forståelse for problemerne i Arktis.

WWF og en yngre målgruppe
”Jeg håber, at Coca-Colas markedsføringsindsats på blandet andet de sociale medier kan sikre, at vi får fat i en yngre målgruppe end den, der normalt interesserer sig for WWFs aktiviteter. Klimaændringerne er jo blevet meget svære at sætte på dagsordenen, men jeg tror, at konsekvenserne for isbjørnen kan få folks øjne op for problemerne, fordi isbjørnens historie appellerer til følelserne,” siger Gitte Seeberg til csr.dk

Isbjørnen har i mange år været en del af Coca-Cola reklameuniverset, og det er en af årsagerne til at Coca-Cola har valgt at engagere sig i kampagnen.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere