17.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Pensionskassen P+ sætter ambitiøse klimamål

Indhold fra partner Hvad er dette?

CO2-aftrykket fra porteføljen skal være 30 pct. lavere, 15 pct. af den samlede formue skal øremærkes direkte klimavenlige investeringer, og der skal føres skærpet aktivt ejerskab med porteføljens 20 største CO2-udledere. Det er kernen i P+'s nye klimamål.

I november sidste år tilsluttede P+, Pensionskassen for Akademikere sig den fremmeste alliance for klimansvarlige investorer, Net-Zero Asset Owner Alliance. Her forpligtede P+ sig på, at pensionskassens over 100.000 medlemmers pensionsopsparinger skal være CO2-neutrale i 2050. P+ har nu også sat ambitiøse klimamål for 2025 og 2030, der tilsammen understøtter det langsigtede mål om klimaneutralitet i 2050.

”I P+ tager vi vores ansvar alvorligt i arbejdet med at skabe omstilling i virkeligheden. Som institutionel investor med over 150 mia. i samlede opsparinger kan vi spille en vigtig rolle, når der skal findes løsninger i den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan løfte sløret for vores klimamål for 2025 og 2030, der hører til blandt de mest ambitiøse i branchen,” fortæller administrerende direktør i P+, Søren Kolbye Sørensen og fortsætter:

”Den grønne omstilling er mere end et enkelt procenttal i en investeringsportefølje. Hvis vi skal opnå reel omstilling, er der brug for en omfattende og grundig klimaindsats. Derfor har vi nu sat målsætninger på tre centrale områder.”

Klimamål skal sikre omstilling i virkeligheden
De tre målsætninger for P+’s nye klimamål er CO2-reduktion i porteføljen, aktivt ejerskab og andelen af klimavenlige investeringer. Det fortæller Søren Kolbye Sørensen:

”I P+ vil vi reducere CO2-aftrykket fra vores investeringsportefølje med 30 pct. frem mod 2025. Det er en markant reduktion, som vi kort fortalt vil opnå ved stille skærpede klimakrav over for både kapitalforvaltere og virksomheder, når vi investerer. Derudover vil vi fortsat arbejde for at understøtte, at de store virksomheders klimaambitioner faktisk bliver til klimahandlinger. Derfor vil vi føre særlig skærpet aktivt ejerskab med de 20 største udledere i porteføljen og via dialog forsøge at påvirke dem i en grønnere retning.”

Han fortsætter:

”Endelig vil vi øge vores fokus på direkte klimavenlige investeringer, så de udgør 15 pct. af vores samlede formue i 2030. På den måde understøtter vi aktivt den grønne omstilling, samtidig med at vi vurderer, at klimavenlige investeringer er økonomisk attraktive for vores medlemmer både nu og i de kommende år.”
 


Fakta: Her er P+’s klimamål
 

Mål 1: 30 pct. CO2-reduktion i investeringsporteføljen frem mod 2025 sammenlignet med 2019
Målsætningen omfatter alle likvide aktier, erhvervsobligationer og direkte ejede ejendomme. Indsatsen har allerede nu betydet, at P+ har frasolgt en række selskaber inden for kul og olie, som ikke har vist evne eller vilje til at omstille sig. P+ vil desuden stille øgede krav til klimarapportering, så pensionskassen får et bedre datagrundlag til at kunne analysere og vurdere sine investeringer på klimaområdet. I dag er data ofte ufuldstændige, men vi forventer, at data løbende bliver forbedret i de kommende år. 

Mål 2: Aktivt ejerskab med de 20 største CO2-udledere i porteføljen
P+ vil gå i særligt skærpet dialog med de største CO2-udledere i porteføljen for at påvirke dem i en grønnere retning. Hvis der ikke sker fremskridt, kan pensionskassen øge dialogen og placere virksomhederne på en observationsliste. Ultimativt kan virksomheden blive frasolgt. Men målsætningen er at sikre fremdrift i den grønne omstilling igennem aktivt ejerskab.

Mål 3: 15 pct. af P+’s samlede formue skal øremærkes klimavenlige investeringer i 2030
Eksempler på klimavenlige investeringer er fx vedvarende energianlæg såsom solcelle- og vindmølleparker. Som en yderligere del af indsatsen vil P+ arbejde sammen med andre investorer om skarpere at definere, hvad klimavenlige investeringer omfatter.
 

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere